Obilježavanje Dana branitelja Lipika i 26. obljetnice oslobođenja

01.12.2017. 13:25:53

Prije dvadeset i šest godina Lipik i čitava Republika Hrvatska svjedočili su jednom od najsjajnijih događaja Domovinskog rata. Nakon više od sto dana krvavih borbi, brojnih žrtava, stradavanja i uništenja, Lipik je oslobođen od neprijatelja i time je postao prvi oslobođeni grad u Domovinskom ratu.
Izložba postera Društva medicinskih sestara i tehničara Domovinskog rata će se održati 1. prosinca u 18 sati u Multikulturalnom centru, a organizator promocije kao i cijelog obilježavanja i ove godine je Udruga branitelja Lipika 1991. i Grad Lipik. Sljedećeg dana, 2. prosinca na Trgu hrvatskih branitelja Lipika će biti održano središnje obilježavanje Dana branitelja i 26. obljetnice oslobođenja Lipika. Branitelji će u mimohodu od 10 sati pješice krenuti prema gradskom groblju gdje će na spomen obilježju odati počast poginulim hrvatskim braniteljima, a ranije istog jutra će počast braniteljima odati i ispred spomen obilježja u Dobrovcu. Od 11 sati će u župnoj crkvi sv. Franje Asiškog biti služena sveta misa zadušnica. Nakon toga, u dvorištu Toplica Lipik u 12 sati bit će otkriveno spomen obilježje sestrama i tehničarima Domovinskog rata. Program obilježavanja Dana branitelja nastavit će se na Trgu hrvatskih branitelja Lipika polaganjem vijenaca kod spomenika poginulim braniteljima Lipika 1991. godine te obraćanjem uzvanika i dodjelom priznanja. Izvor: Lipički Compas 

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.