Obilježavanje Dana državnosti u Karlovcu

25.05.2022. 16:50:00

Dan državnosti i Dan hrvatskih branitelja ovog ponedjeljka u Karlovcu bit će obilježen nizom cjelodnevnih događanja, od onih sportskih do glazbenih, protkanih druženjima, ali i ljubavlju prema domovini te poštovanjem prema onima koji su živote utkali u slobodu koju živimo; Bit će tu sportska natjecanja, pokazne vježbe, tehničko taktički zbor, a kao kruna državnog praznika koncert Marka Perkovića Thompsona.

Sve to u Karlovac bi 30. svibnja trebalo privući mnoštvo ljudi, najavili su danas organizatori događanja Karlovačka županija, Grad Karlovac, udruge proistekle iz Domovinskog rata te tvrtka Fest.

Natjecanja, pokazne vježbe HGSS-a, vatrogasaca, HV-a, tehničko taktički zbor…

Tako će se nakon dvije godine stanke na prostoru Vunskog polja ponovno odvijati sadržaji za sve generacije: već u 9 ujutro počinju sportska natjecanja u malom nogometu, a poslije 11 i 30 sati pokazne vježbe specijalne policije, HGSS-a, Hrvatske vojske, te vatrogasaca Karlovačke županije kao i JVP Grada Karlovca, najavljuje Josip Slaćanin, u ime braniteljskih udruga.

U isto vrijeme bit će održan i tehničko taktički zbor Hrvatske vojske za kojeg ne dvoji da bi, kao i ostala predstavljanja, trebao privući sve zainteresirane za vojsku i vojnu opremu i to svih generacija

.

Na ŠRC-u će biti postavljeni i štandovi na kojima će se predstavljati niz udruga, a ono što je najvažnije jest da će sva prikupljena sredstva biti donirana Dječjem odjelu karlovačke bolnice, najavio je Slaćanin.

Od 12 i 30 sati dijelit će se i besplatne porcije graha

Kruna proslave Dana državnosti bit će koncert popularnog Marka Perkovića Thompsona koji  će početi u 19 sati u Sportskoj dvorani zbog najavljenog lošeg vremena.

Thompsonov koncert u sportskoj dvorani

Tvrtka Fest koja Thompsona i dovodi u Karlovac i njen direktor Darko Tuček pozivaju sve da kupe karte u pretprodaji jer je kapacitet sportske dvorane ograničen.

A upravo Thompsonov koncert u Karlovcu, objasnio je Tuček, odvija se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture jer je ova poznata tvrtka koncert i događaj prijavila na natječaj “Jer svirati se mora 2”, što je i razlog cijene ulaznice koja je prilično ispod komercijalne cijene i u pretprodaji iznosi 50 kuna.

Za čelne ljude Karlovca i Karlovačke županije, Damira Mandića i Martinu Furdek Hajdin dvojbi nema:

I Grad i Županija stavili su se na raspolaganje oko organizacije ovog događaja, pozivajući sve branitelje, njihove obitelji i sve građane da upravo u ponedjeljak obilježe na najsvečaniji način Dan državnosti.

-Ako je koncert pod parolom “Jer svirati se mora” , onda bih ovo nazvao “Družiti se mora”, kazao je karlovački gradonačelnik Mandić podsjećajući da protekle dvije godine nije bilo ove manifestacije.

Grad će se svesrdno angažirati, pa je tako najavio i besplatan ulaz u Muzej Domovinskog rata na Turnju tog dana, veliku zastavu preko Starog mosta na Korani, ali i podsjetio na financijsku pomoć od 50 tisuća kuna.

Za županicu Martinu Furdek Hajdin ovo je prigoda da se obilježi i Dan državnosti i Dan branitelja i Dan hrvatske kopnene vojske, ali i prigoda da se kroz pijetet i dostojanstvo pokaže ljubav prema domovini i žrtvama.

Upravo za sve te žrtve položit će se i vijenci kod Zapovjedništva HKOV-a u Karlovcu, a bit će služena i sveta misa u Presvetom Srcu Isusovom.

 

Izvor: radio-mrežnica.hr

Izvorni autor: Radio Mrežnica/Foto: fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.