Obilježavanje Maslenice otvara prva monografija 112. brigade

16.01.2018. 08:46:20

  [caption id="attachment_92291" align="aligncenter" width="450"] Autori i urednik - Dušan Nikitović, Marko Čulina i Nedjeljko Jusup[/caption] U PONEDJELJAK U 10 SATI Obilježavanje jubilarne 25. obljetnice Akcije Maslenica započinje u ponedjeljak, 15. siječnja  predstavljanjem prve monografije 112. brigade, autora Marka Čuline, prvog ratnog zapovjednika i Dušana Nikitovića, načelnika proslavljene zadarske brigade. - Pozivamo pripadnike 112. brigade i zainteresirane građane iz Zadra i Zadarske županije da dođu na javno predstavljanje monografije, poručuju Čulina i Nikitović. Monografija koju je uredio Nedjeljko Jusup na više od 250 stranica velikog formata, 159 ratnih fotografija i 36 izvornih dokumenata kronološki opisuje događaje od prvih višestranačkih izbora, početka neprijateljske agresije, ustrojavanja brigade i herojske obrane Grada Zadra, otoka i zadarskog zaleđa do 15. siječnja 1992. godine, pa iz tog razloga monografija i nosi naslov “112. brigada od dragovoljačkih odreda do međunarodnog priznanja RH”. Na prvom javnom predstavljanju, osim autora Čuline i Nikitovića te urednika Jusupa,  o monografiji 112-te govorit će pisac predgovora  povjesničar doc. dr. Zlatko Begonja i stručni recenzenti general zbora Mirko Šundov, načelnik Glavnog stožera oružanih snaga RH te brigadni general Mate Viduka, koji je u razdoblju o kojemu se govori u monografiji bio zapovjednik Operativne zone za Dalmaciju. Predstavljanje monografije “112. brigada od dragovoljačkih odreda do međunarodnog priznanja RH, održat će se 15. siječnja u Kazalištu lutaka Zadar s početkom u 10 sati. Nakon predstavljanja bit će upriličen i prigodni domjenak za sve koji će nazočiti prvom predstavljanju prve monografije slavne zadarske 112-te brigade.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.