Obilježena 21. obljetnica tragične pogibije 11 branitelja na bazi "Papuk"

03.12.2013. 01:35:36

2.12.2013.

Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Požege i Požeško-slavonske županije 2. prosinca, nadnevak kada je prije 21.godinu poginulo jedanaestero branitelja, ujedno je proglasila i  Danom sjećanja na sve hrvatske branitelje koji su poginuli u Domovinskom ratu u Požeštini.

Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Požege i Požeško slavonske županije obilježila je 21. obljetnicu pogibije jedanaestorice hrvatskih branitelja koji su mučki ubijeni iz zasjede. Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća počast su im odali članovi obitelji, suborci, prijatelji i rodbina, predstavnici Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja, Udruge udovica i djece poginulih hrvatskih branitelja, izaslanik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH, general pukovnika Drage Lovrića i zapovjednik vojarne 123. brigade, pukovnik Ivica Pejaković, izaslanik ministra branitelja Predraga Matića, Marko Matanović, izaslanstvo pukovnije veze Karlovac, PU požeško-slavonske, Grada Požege, državne uprave i drugi. Molitvu za poginule predvodio je župnik veličke župe Mario Sanić, "Ove se godine navršava 21. obljetnica od ove najveće tragedije koja se dogodila u Domovinskom ratu u Požeštini. Jedanaest hrvatskih heroja koji su svoje živote utkali u Papuk za slobodu Hrvatske. ne smiju biti zaboravljeno i zato je 2. prosinca ujedno i Dan sjećanja na sve hrvatske branitelje našeg kraja koji su su poginuli. Mi smo taj dan nazvali Danom sjećanja na Domovinski rat, " ističe predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Krešimir Pavelić.
Verica Rebrina | Ponedjeljak, 03. prosinca 2012 -------------------------------------------------------- VELIKA Na vojnoj bazi Papuk obilježena je 22. godišnjica stradavanja 11 hrvatskih branitelja. 2. prosinca 1991. godine u zasjedi su na tom mjestu poginuli pripadnici 123. brigade Davor Dragić, Jozo Koutni, Tade Nikić, Branko Peći, Damir Pišmiš, Tomo Perić, Tomislav Pranjković, Vinko Tomašević i Ivica Zlomislić te dvojica branitelja sa zagrebačkog područja Anđelko Tule i Tomislav Vužić-Mohenski. U spomen na njihovu žrtvu kod spomen obilježja na mjestu stradavanja danas su zapalili svijeće i položili vijence rodbina poginulih, predstavnici vojske, udruga proisteklih iz Domovinskog rata, grada Požege, općine Velika, Županije i dr. Članovi udruge uzgajivača malih životinja Požege pustili su simbolično 11 bijelih golubova. http://www.034portal.hr/images/fotka56245.jpg  http://www.034portal.hr/images/fotka56246.jpg http://www.034portal.hr/images/fotka56247.jpg             Lidija Galić - 02.12.2013.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.