Obilježena 22. godišnjica obrane Komletinaca

04.12.2013. 16:47:08

4.12.2013.

Održana je komemoracija poginulim braniteljima u posljednjim napadima neprijatelja na dio bojišnice Komletinci - Otok - Privlaka Polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća na mjestima pogibije branitelja i na spomen obilježju u središtu Komletinaca, obilježena je 22. godišnjica obrane Komletinaca koja je nakon pada Vukovara i mjesta sjeverno od Komletinaca, bila izložena velikim pritiscima i svakodnevnim topničko-pješačkim napadima. Nakon 4. prosinca neprijateljske snage više nisu pokušavale ozbiljnije napade jer su znale da tu ne mogu proći.
Održana je komemoracija poginulim braniteljima u posljednjim napadima neprijatelja na dio bojišnice Komletinci - Otok - Privlaka. Tih dana prije 22 godine u Komletincima je poginulo 44 branitelja, a tijekom Domovinskog rata na prostoru grada Otoka poginula su 74 branitelja, što govori o ozbiljnosti i težini bojišnice, naglasio je na današnjoj komemoraciji gradonačelnik Otoka Josip Šarić. Podsjetio je na značajnu ulogu 105. bjelovarske brigade, koja je uz 109. vinkovačku, pripadnike policije, HOS-a, 11. domobranske pukovnije i pripadnike 3. i 5. gardijske brigade branili komletinski dio bosutske bojišnice. Polaganju vijenaca, komemoraciji i Misi zadušnici nazočili su rodbina poginulih branitelja, pripadnici braniteljskih postrojbi i predstavnici ministarstva branitelja, grada Otoka te županije Vukovarsko-srijemske i Bjelovarsko-bilogorske. Izvornu vijest možete pogledati ovdje

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.