Obilježena 22. obljetnica stradanja pripadnika “Konvoja života” za Lašvansku dolinu

22.06.2015. 09:30:22

Predsjednik FBiH nazočio je danas obilježavanju 22. godišnjice od stradanja dvadesetog po redu „Konvoja života" za Lašvansku dolinu. Tim povodom, predsjednik FBiH položio je vijenac na spomen obilježju Busovačke staje i nazočio sv. misi zadušnici, priopćeno je iz Ureda predsjednika FBiH. Dana 15. lipnja 1993. godine, pripadnici Armije BiH su iz zasjede na mjestu Busovačke staje ubili 18, a teže ranili preko 20 pripadnika HVO-a i civila iz pratnje konvoja. Konvoji samarice su planinskim vrletima po nepristupačnom terenu uz veliki rizik vršili opskrbu hranom, opremom i drugim materijalnim sredstvima hrvatski narod i branitelje potpuno opkoljene Lašvanske doline. I ove godine, udruge proistekle iz Domovinskog rata općine Busovača, u suradnji s općinskim strukturama vlasti i župnim uredom, na mjestu tragedije organizirale su komemorativni skup s misom zadušnicom u spomen svim stradalnicima konvoja, stoji u priopćenju.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.