Obilježena 23. obljetnica pogibije policijskog pirotehničara nakon raketiranja Zagreba

03.05.2018. 13:48:36

Ministarstvo unutarnjih poslova u četvrtak je obilježilo 23. obljetnicu pogibije njihovog pripadnika Ivana Markulina, zapalivši svijeću i položivši vijenac na spomen obilježuju u dvorištu Klaićeve bolnice gdje je zagrebački pirotehničar poginuo uklanjajući kazetne bombica raketnog sustava “Orkan“ kojima su 3. svibnja 1995. pobunjeni Srbi raketirali Zagreb, kao odmazdu zbog Vojno-redarstvene operacije “Bljesak“. Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović naglasio je nakon odavanja počasti kako je Markulin poginuo obavljajući svoju dužnost, posao razminiranja nakon zločinačkih napada na Zagreb. Hrvatska ne zaboravlja ono što ju je zadesilo, naglasio je ministar unutarnjih poslova. “Zagreb pamti ono što je uslijedilo kao odmazda zbog sjajne operacije oslobađanja zapadne Slavonije, operacije ‘Bljesak’. Zbog nje su glavni vinovnici kažnjeni, međutim ništa nam neće vratiti Markulina, neće nam vratiti 726 poginulih hrvatskih policajaca u Domovinskome ratu i ništa nas neće spriječiti da i dalje nastavljamo tragati za njih 27 koji se još uvijek vode kao nestali”, poručio je Božinović. Podsjetio je da je hrvatska policija u Domovinskome ratu “preuzela na svoja pleća sve prve napade agresora”, kao tada najorganiziranija snaga u obrani države. “Sudjelovala je u svim prvim akcijama. Hrvatski policajci su prve žrtve Domovinskog rata, bilo to na Plitvicama, Borovom selu, dakle na svim ratištima, uključujući završne akcije ‘Bljesak’ i ‘Oluju’, ali i obnašajući svoje policijske dužnosti, kao što je slučaj s kolegom Markulinom. Tu smo da se toga prisjećamo, da istinu o Domovinskom ratu prenosimo svim hrvatskim ljudima, pogotovo mladoj generaciji”, poručio je Božinović. Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.