Obilježena 26. obljetnica pogibije pripadnika SJP “Rode”

10.11.2017. 06:35:40

Ispred Spomen obilježja poginulim policijskim službenicima specijalne policije PU varaždinske „Roda“ na izlazu iz mjesta Jarmina prema Karadžićevu, danas je obilježena 26. obljetnica pogibije varaždinskih policajaca. U akciji proboja obruča neprijateljskih snaga oko Grada Vukovara, četiri pripadnika SJP PU varaždinske smrtno su stradala, dok je jedan pripadnik nestao za vrijeme akcije. To su Mladen Kasun, Zvonko Kardoš, Branko Kos, Željko Pongrac i Vlado Štampar, koji je nestao pokušaju proboja prema Karadžićevu. U svečanom programu vijence su položili i svijeću zapalili izaslanstvo obitelji poginulih i nestalih policijskih službenika, zamjenik glavnog ravnatelja policije mr.sc. Dražen Vitez, izaslanstvo Udruge specijalne policije „Roda“, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić sa suradnicima te suborci i prijatelji poginulih policijskih službenika. S dubokim pijetetom prema žrtvi kolega policajaca na svečanosti se obratio zamjenik glavnog ravnatelja policije mr.sc. Dražen Vitez. Istaknuo je kako je od samog početka Domovinskog rata hrvatska policija bila prva oružana sila koja je stala na branik domovine i pružila otpor neprijatelju. Specijalna jedinica policije „Roda“ od svog formiranja u ožujku 1991. godine do mirne reintegracije bila je sudionik svih veličanstvenih operativnih akcija koje su hrvatskom narodu donijele dugo sanjani san o samostalnoj i slobodnoj Hrvatskoj. Njihov doprinos na ratištima od Dubrovnika do Slavonije, hrabrost iskazana u svim vojno redarstvenim operacijama trajno je upisana zlatnim slovima u hrvatsku povijest. S nekoliko prigodnih riječi skupu su se obratili i ratni zapovjednik SJP „Roda“ Goran Mihalić, načelnik Općine Jarmina Andrija Draganić te župan vukovarsko-srijemski Božo Galić. FOTO GALERIJA Izvor: PU vukovarsko-srijemska

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.