Obilježena 44. obljetnica od dolaska Fenix skupine

19.06.2016. 09:49:31

Program komemoracije završio je paljenjem svijeća ispred spomen obilježja, fotografiranjem i kratkotrajnim druženjem. U organizaciji Hrvatskog katoličkog dobrotvornog društva, Kluba hrvatskih povratnika iz iseljeništva i Uzdanice obilježena je 44. obljetnica od dolaska i djelovanja hrvatske oružane postrojbe, poznatije kao Fenix (Bugojanske) skupine na prostoru općine Prozor-Rama te 14 godina od kada se ovaj događaj obilježava pod nazivom „Hod u hrvatsku slobodu“. U organizaciji Hrvatskog katoličkog dobrotvornog društva, Kluba hrvatskih povratnika iz iseljeništva i Uzdanice obilježena je 44. obljetnica od dolaska i djelovanja hrvatske oružane postrojbe, poznatije kao Fenix (Bugojanske) skupine na prostoru općine Prozor-Rama te 14 godina od kada se ovaj događaj obilježava pod nazivom „Hod u hrvatsku slobodu“. fenix72 bugojanska skupina feniks lisicaJučer, 18. lipnja, središnja komemoracija za poginule i ubijene pripadnike te suradnike ove skupine, upriličena je na planini Raduši, kod spomen obilježja na lokalitetu Grebovi. Riječi dobrodošlice, pozdrava, podsjećanja, poticaja i zahvale osim dugogodišnjeg predsjednika HKKD-a don Ante Jelića, okupljenima su izrekli još i: gosp. Ante Šarić i don Željko Marić. U nastavku komemorativnog skupa, uslijedila je molitva Opijela koju je predvodio župnik župe Prozor, vlč. Stipo Knežević. Program komemoracije završio je paljenjem svijeća ispred spomen obilježja, fotografiranjem i kratkotrajnim druženjem, piše Rama-prozor.info. Zajedno sa članovima rodbine pripadnika Fenix-postrojbe, njihovih prijatelja, suradnika, poznanika, predstavnika više organizacija i udruga… jednostavno hrvatskih domoljuba i rodoljuba, ovome događaju nazočili su i predstavnici Počasnog bleiburškog voda. U poslijepodnevnim satima većina nazočnih posjetili su spomen obilježja Vejsilu Keškiću u Rumbocima te Iliji Lovriću u Dragnju na izlazu iz Rumboka. fenix

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.