Obilježeno 25 godina osnutka HVO-a u Novom Travniku

04.04.2017. 08:56:13

Na središnjem spomen obilježju predstavnici Hrvata u političkom i društvenom životu obilježili su 25. godina osnutka HVO-a u Novom Travniku. Molitivu za 233 poginula hrvatska branitelja održao je don Anto Ledić, novotravnički župnik, a svečanost obljetnice osnutka uveličali su pripadnici 2. pješadijske bojne s pukovnikom Josipom Sliškovićem. Polaganjem vijenaca pred Središnjim spomen obilježjem poginulim pripadnicima HVO-a u Novom Travniku obilježena je 25. obljetnica utemljenja HVO-a. Poginulim hrvatskim braniteljima na trgu ispred zgrade Općine Novi Travnik počast su odali Zdenka Džambas, zastupnica u Domu naroda PS BiH, Nikola Lovrinović zastupnik Zastupničkom domu PS BiH, Fabo Stanić predsjedatelj OV Novi Travnik, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata i predstavnici stranaka s hrvatskim predznakom. „Hrvati Novog Travnika i Središnje Bosne ne bi opstali i ostali da prije 25 godina nije osnovan i organiziran HVO, a danas, iako je bio jamac opstojnosti Hrvata u BiH i BiH inače, suočavamo se, nažalost, s pravosudnim progonom i krajnje neutemeljenim optužbama o navodnom udruženom zločinačkom pothvatu“, rekla je za Dnevnik.ba Zdenka Džambas, zastupnica u Domu naroda PS BiH. Molitvu, odnosno, opijelo poginulim pripadnicima HVO predovodio je don Anto Ledić, župnik župe „Presvetog Trojstva“, a u 11 sati služena je Misa za narod i sve poginule hrvatske branitelje. Obljetnicu osnutka HVO-a i sjećanje na 233 poginula hrvatska branitelja u Novom Travniku uveličali su pripadnici 2. pješadijske bojne s pukovnikom Josipom Sliškovićem i trubač Marko Matošević.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.