Objavio da su Bošnjaci naredili rušenje Starog mosta pa izbačen iz stranke

20.04.2017. 13:37:46

Predsjednik Vijeća za etička pitanja Josip Šimić objavio je na portalu freshpress.info da je “zapovjednik Četvrtog korpusa Armije BiH, 7. studenog 1993. godine osobno izdao naredbu da se na kameni luk Staroga Mosta postave tri protutenkovske mine, da se most sruši, sve snimi i za njegovo rušenje optuži HVO”. Zbog te je objave isključen iz stranke.
 Šimić je pojasnio kako su mu zapovijed Arifa Pašalića o rušenju Starog mosta dostavile tajne službe, javlja HMS.
Nakon objave dokumenta izložen je medijskom linču u BiH, na što je reagirao kazavši da se radi o vjerodostojnom dokumentu i činjenicama. “Kada sam objavio istinu – naišao sam na osude. Svi govore ‘Šimić je objavio laž, on je lud’, a pritom ne nude nikakav dokaz koji bi demantirao ono što sam objavio. Da sam kojim slučajem objavio da je HVO srušio most, svi bi mi pripadnici bošnjačke nacionalnosti pljeskali i govorili ‘Bravo!’”, poručio je Šimić. Podsjetio je kako su General Slobodan Praljak i njegovi suradnici godinama dokazivali da HVO nije srušio most, prenosi direktno.hr “Stručnjaci su dokazivali su da nije pao zbog udara topničke granate, nego od eksplozija mina postavljenih unutar samog mosta”, piše Šimić.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.