Obljetnica pogibije hrvatskih zrakoplovaca: 'Niti danas ništa ne znam o sudbini najmlađeg sina'

02.12.2018. 17:05:18

Vijenac podno spomenika položili su i članovi obitelji poginulih zrakoplovaca među kojima je bio i Marijan Živković, otac poginuloga pilota Marka Živkovića. Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno spomenika u središtu Otoka danas je obilježena 27. obljetnica hrvatskih zrakoplovaca pilota Marka Živkovića i Mirka Vukušića, te padobranaca Rade Grive i Ante Plazibata. Ovih četvero zrakoplovaca bili su pripadnici Prvog samostalnog zrakoplovnog voda Osijek i prvi su hrvatski zrakoplovci koji su poginuli u Domovinskom ratu. Oni su poginuli tijekom borbene zadaće u noći 1. na 2. prosinac 1991. godine kada je njihov zrakoplov srušen raketom JNA zemlja – zrak. - Na ovaj način prisjećamo se s ponosom poginulih zrakoplovaca ali i 27 branitelja i troje civila iz Otoka stradalih u Domovinskom ratu. Zahvaljujući tim hrabrim ljudima kao i braniteljima iz cijele Hrvatske Otok je ostao obranjen te se danas, 27 godina nakon ratnih događanja može u miru razvijati i napredovati, rekao je gradonačelnik Otoka Josip Šarić. Vijenac podno spomenika položili su i članovi obitelji poginulih zrakoplovaca među kojima je bio i Marijan Živković, otac poginuloga pilota Marka Živkovića. - Ne mogu nikad zaboraviti. To je teško. Niti danas ništa ne znam o sudbini najmlađeg sina, rekao je Živković koji ne krije razočarenje tom činjenicom. Dodao je kako je ratnim stradalnicima svaka dalja godina sve teža kao i da je sramota kako se država ponaša ali i da ne zna dokle će sve to oni trpjeti.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.