Obljetnica pogibije Mire Barešića i suboraca

03.08.2013. 20:50:09

31. srpnja 1991. godine u mjestu Miranje Donje mučki i iz zasjede ubijen je Miro Barešić zajedno sa suborcima, Zdeslavom Turićem , Franom Bokanovićem i Milanom Pandžićem. U spomen na četiri hrvatska viteza i ove godine obilježena je obljetnica njihove pogibije.

U Dragama kraj Pakoštana, rodnom mjestu Mire Barešića, služena je svečana Sveta Misa u crkvi Sv. Ante a istog dana završio je tradicionalni noćni malonogometni turnir posvećen Miri Barešiću.

Kod spomen područja na mjestu pogibije u Miranjama Donjim, počast poginulim vitezovima odali su brojni hrvatski domoljubi među kojima i Renato Šelj predsjednik Udruge HVIDR-a Črnomerec, Kristijan Fereža predsjednik UHB 1990-1996 RH i dopredsjednik stranke ABH, te Dalibor Bošnjak predsjednik Nadzornog odbora ABH. uredništvo

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.