OBLJETNICA U ĆELIJAMA Dvadeset i tri godine od spaljivanja prvog hrvatskog sela u Domovinskom ratu VIDEO

09.07.2014. 10:43:10

Dvadeset i tri godine od spaljivanja prvog hrvatskog sela u Domovinskom ratu Sedmog srpnja 1991. godine u velikosrpskoj agresiji na Republiku Hrvatsku spaljeno je i potpuno uništeno prvo hrvatsko selo – Ćelije. U spomen na stradavanje, progonstvo i pogibiju mještana i branitelja sela Ćelije kod spomen obilježja položeni su vijenci i zapaljene su svijeće. Članovi obitelji, branitelji, mještani, predstavnici Osječko-baranjske županije odali su počast svim žrtvama Ćelija uz poruku da se nikada ne zaboravi. Jer, to malo slavonsko selo ’91. bilo je u potpunosti uništeno i zapaljeno. Mještani Ćelija, gdje je do rata živjelo oko 180 stanovnika, nakon što se vidjelo da se malobrojni branitelji ne mogu oduprijeti agresoru koji je napao njihovo mjesto, morali su napustiti svoje domove, piše republika.eu. Tog 7. srpnja 1991. nad Ćelijama se dugo vio visoki dim spaljenih domova, a kada su se prognani mještani vratili, svoje su selo zatekli potpuno opljačkano i razrušeno. B.P.S.M.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.