Obračun Bulja i Šeksa oko Ustavnog suda; Grbin traži Orepićevu ostavku

09.12.2016. 08:12:49

08:15:29 'On s takvim ponašanjem ne može biti ministar unutarnjih poslova', rekao je SDP-ov Peđa Grbin Je li Ustavni sud prijetnja nacionalnoj sigurnosti kako tvrdi Vlaho Orepić ili ministar unutarnjih poslova potkopava ustavnopravni poredak, jedno je od pitanja koje je postavljeno gostima u emisiji. 'Ministar Orepić je napao cijeli Ustavni sud, a ne pojedine suce. Ako je imao ikakvih spoznaja o tome da je bilo tko od njih ogrezao u kriminal i korupciju, trebao je inicirati pokretanje kaznenog postupka. Prijetnja nacionalnoj sigurnosti je adresirana na one koji pripremaju teroristička djela, pa su takve optužbe bez dokaza- napad na Ustavni sud', rekao je Vladimir Šeks u emisiji Otvoreno HTV-a. Miro Bulj  iz Mosta poručio je da njihova stranka nije glasovala za svih 10 izabranih sudaca Ustavnog suda, već samo za njih 6. Na pitanje hoće li puknuti ljubav HDZ-a i Mosta zbog ovog slučaja, rekao je da Most nije ni u kakvom sukobu s Ustavnim sudom. Na to mu je Šeks rekao da ulazi u veliku proturječnost, jer je Orepić zatražio da suci podnesu kolektivnu ostavku. 'Kako Most nije u sukobu, kad traži da svi moraju odstupiti?', pita se Šeks. 'Način na koji je Orepić pristupio i Ustavnom sudu i pravosuđu u cijelini pokazuju da on dvoji ima li tamo uopće poštenih ljudi. On s takvim ponašanjem ne može biti ministar unutarnjih poslova', poručio je pak u emisiji SDP-ov Peđa Grbin. Uvjeren sam da je najveći broj među njima- moralni, čestiti i stručni ljudi, rekao je pak Mato Palić.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.