Obračun Culeja i Jovanovića u Saboru: Idi tamo odakle si došao

16.02.2017. 12:11:34

Dok se vodi raprave kako spriječiti vršnjačko nasilje, i u Saboru se vodilo verbalno nasilje između Jovanovića i Culeja U tijeku je saborska rasprava da se zadnja srijeda u veljači proglasi Nacionalnim danom borbe protiv vršnjačkog nasilja. Uslijed rasprave izbila je prepirka između SDP-ovog Željka Jovanovića i HDZ-ovog Steve Culeja. Naime, govoreći o problemu vršnjačkoj nasilja Jovanović je rekao kako nikakvo nasilje nad djecom nije opravdano te da se svako nasilje nad djecom može se spriječiti. "Sve češće se susrećemo s nasiljem među vršnjacima zbog čega nerijetko imaju posljedice i u odrasloj dobi. Ništa manje posljedice ne trpi ni dijete koje se nasilno ponaša i koje je naučilo da je nasilje način da izrazi svoju ljutnju. Ta djeca ne mogu pomoći sama sebi pa stručnjaci i mediji moraju postati još osjetljiviiji na taj problem. Nasilje se javlja sve češće, a načina zlostavljanja je sve više zbog razvoja tehnologije", rekao je Željko Jovanović (SDP). Nakon Jovanovića govorio je Culej koji mu je poručio da se poziva na zdravstveni odgoj koji se zalaže za to da učitelji mogu maknuti s nastave djecu koja rade nemir. Stevo Culej upitao je Željka Jovanovića hoće li zdravstveni odgoj to utvrditi, misleći pritom kako su se upravo roditelji usprotivili Jovanovićem zdravstvenom odgoju dok je bio minsitar znanosti i obrazovanja. Na tom mu je Jovanović odgovorio: "Vi ste loš primjer. Djeca će u školi naučiti da se ovako ne može ponašati", kazao je Jovanović citirajući članak o Culejevom sinu i njegovim objavama na društvenim mrežama nadodavši: "Culej sramoti ovaj Sabor", na što mu je Culej doviknuo iz klupe: "Idi tamo odakle si i došao".

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.