Obrat u slučaju 'užičko kolo': Poništeno rješenje o isključenju kadetkinje iz policijske akademije

15.08.2021. 08:37:00

Načelnica Akademije poništila je pedagošku mjeru kojom je djevojka bila isključena iz škole. 

Slučaj s policijske škole na kojoj kadeti plešu užičko kolo završila je karijeru jedne mlade policajkinje. Ili se tako činilo. Mjera je ipak poništena nakon uložene žalbe.

Podsjetimo, snimka kadeta koji plešu užičko kolo uzrujala je u tolikoj mjeri instituciju Policijske škole "Josip Jović" da je djevojka koja je to snimila izbačena iz iste, a protiv službenika koji su ih trebali nadzirati biti će pokrenut disciplinski postupak.

Načelnica Akademije poništila je pedagošku mjeru kojom je djevojka bila isključena iz škole. 

"...poništava se pedagoška mjera isključenja iz policijske škole Klasa: 602-01/21-07/1. Urbroj 511-01-122-21-52, koju je dana 16. sprnja 2021. godine, izrekla voditeljica Policijske škole "Josip Jović" te se u skladu s člankom 117. stavkom 2. predmet dostavlja na ponovno rješavanje prvostupanjskom tijelu", stoji u rješenju Ravnateljstva Policijske akademije.

VEZANA VIJEST

Akademija Josip Jović
Kadetkinja Policijske škole je shvatila, kao što će shvatiti i drugi 'plesači' kadeti: Nije stvar u Zakonu - već u kontekstu

Kako stoji u rješenju - mjera je poništena zbog bitne povrede odredaba postupka koji se sada vraća na ponovno odlučivanje.

Mlada kadetkinja u žalbi je, između ostalog, istaknula kako nije znala da "se radi o Užičkom kolu i da nije imala namjeru povrijediti ničiji ugled niti čast, kao i da objava materijala i interes javnosti ne znači povredu ugleda MUP-a".

Izvor: RTL.hr

Izvorni autor: RTL.hr/Foto: fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.