Obuljen odobrila potporu kolumnistu HKV-a i novinaru Pupovčevih Novosti

09.02.2017. 20:46:39

Potporu su dobili dobili i Veljko Barbieri, Drago Glamuzina, Siniša Matasović, Aleksandar Žiljak, Borivoj Radaković, Giga Gračan... Ministarstvo kulture objavilo je rezultate Javnog poziva za dodjelu potpora za poticanje književnog stvaralaštva u 2017. godini. Ovogodišnji poticaj u iznosima od 42 tisuće i 21 tisuću kuna dobila su čak 82 autora. Među autorima koji su dobili veći iznos su, između ostaih, Hrvoje Hitrec, Ante Gugo i Julijana Adamović, dok je veći broj autora dobio manjii iznos, među njima i Emir Imamović Pirke, novinar "Novosti". Ove godine potporu za književno stvaralaštvo dobila su 82 autora. Među njima je i istaknuti hrvatski književnik Hrvoje Hitrec poznat po svojim knjigama za djecu. Najveću popularnost je doživio "Smogovcima", a danas je dobitnik 42 tisuće kuna za svoj roman "Nikola Zrinski Čakovečki". Ovaj romanopisac osim što i dalje jednako aktivno radi na svojim knjigama, stalan je kolumnist Portala Hrvatskoga kulturnog vijeća. I hrvatski novinar, Ante Gugo, dobitnik je 42 tisuće kuna za književno stvaralaštvo. Bivši politički komentator u Slobodnoj Dalmaciji novčani je poticaj dobio za roman "Modre noći", dok je Juliana Adamović nagrađena za roman "Kamen ispod jezika". Adamović je inače novinarka Tportala te vukovarska spisateljica koja je dobila prestižnu nagradu "Kiklop", debitantskom knjigom "Kako su nas ukrali Ciganima". Režiser i bivši pomoćnik ministrice kulture Andree Zlatar-Violić, Vladimir Stojsavljević, dobio je 42 tisuće kuna za roman "Do uskrsnuća: Jelena". Među brojnijim dobitnicima poticaja od 21000 kuna je Emir Imamović Pirke, novinar koji je pisao za forum.tm i "Novosti" Milorada Pupovca. Pogledajte popis svih autora koji su dobili poticaj za 2017. godinu.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.