OD 18:00 U-21 HRVATSKA - ENGLESKA Hrvatska u drami zadnjega kola traži četvrtfinale - prijenos pratite na HRT2

31.03.2021. 16:39:00

HRVATSKA U-21 reprezentacija od 18 sati u Kopru igra ključnu utakmicu skupine D Europskog prvenstva protiv Engleske.

Momčad Igora Bišćana trenutačno je na drugom mjestu, ali u zadnjem kolu, u kojem se sve utakmice igraju istovremeno, svi momčadi imaju šanse za dolazak. Podsjetimo, drugi krug igra se od 31. svibnja do 6. lipnja u Mariboru, Székesfehérváru i Ljubljani.

Hrvatska može proći i porazom od Engleske, ali može ispasti s pobjednikom, nezavisno o tome kako se završavaju susret Portugala i Švicarske. Budu li dvije ili tri momčadi izjednačene, o poretku će odlučivati ​​međusobne omjere.

"Nećemo bitnije mijenjati koncepciju momčadi i način ulaska u utakmicu. Nećemo srljati jer to ne bi bilo pametno poštovanje Englezi imaju moćne pojedince koji su jaki u igri jedan na jedan. Morat ćemo biti pametni, uski, stajati u bloku, ali također moramo biti u svakom Poteze na utakmici povlačimo s obzirom na situaciju u drugoj utakmici jer ćemo u svakom trenutku biti upoznati s rezultatima ", rekao je hrvatski izbornik Igor Bišćan.

Na golu će gotovo sigurno biti Dominik Kotarski. Bišćan nema problema s posljedicama, ali brojni igrači osjetili su posljedice utakmice sa Švicarskim te će o nastupu Franjića, Šverke, Majere, Erlića i još nekih igrača odlučiti netom prije utakmice.

Očekivani sastavi:

Hrvatska: Kotarski - Bradarić, Franjić, Erlić, Šverko - Babec, Moro, Bistrović - Ivanušec, Vizinger, Špikić

Engleska:

Ramsdale - Sessegnon, Guehi, Godfrey, Aarons - Smith-Rowe, Davies, Jones - Hudson-Odoi, Nketiah, Eze

Kako Hrvatska može do četvrtfinala?

Slučaj 1: Pobjede Hrvatske i Švicarske

Ako bi obje momčadi pobijedile, s Portugalom bi zatvorile krug od tri momčadi po šest bodova, a dalje bi prošle najbolje dvije. Odlučila bi gol-razlika u međusobnim susretima tih triju ekipa. Hrvatska tu dobro kotira jer bi svaka pobjeda Švicarske s dva ili više razlika dalje odvela i Hrvatsku. U slučaju pobjede Švicarske od jedne razlike, gleda se bi broj postignutih golova u međusobnim ogledima. Hrvatska će ostati na tri, Švicarska je trenutno na dva, a Portugal na jednom. Poraz Portugala jedna razlika u golijadi u kojoj bi zabili barem dva gola ne odgovara Hrvatskoj.

Slučaj 2: Porazi Hrvatske i Švicarske

Ništa nije izgubljeno ni u slučaju poraza Hrvatske od Engleske, ali tada mora izgubiti i Švicarska da bi se s Engleskim zatvorio krug od tri momčadi s tri boda. Samo jedna od tri ekipe prošla je dalje, a primjenjivali su se isti kriteriji kao u prvom slučaju. Švicarska je pobijedila Englesku 1: 0, tako da bi svaki poraz Hrvatske s dva ili više razlika značio ispadanje s turnira.

Slučaj 3: Pobjeda Hrvatske ili Švicarske

Treći slučaj ujedno je i najjednostavniji. Ako pobijedi samo jedna od ove dvije reprezentacije, upravo bi se ona i plasirala u završnicu.

Slučaj 4: Remi Hrvatske

Četvrti slučaj također je jednostavan. Ako Hrvatska i Engleska odigrali su neriješeno, Hrvatska ispada samo ako Švicarska pobijedi Portugal.

Na HRT-u 2, u 17,30 sati započinje emisija uoči utakmica, prijenos u 17,50 sati, utakmica započinje u 16,00 sati.

Izvor: index.sport

Izvorni autor: Indeks sport/Foto: fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.