OD HRVATSKOG RATNIKA, ZAPOVJEDNIKA DO UMJETNIKA KOJI PROMIČE HRVATSKU KULTURNU BAŠTINU!…FOTO…

06.03.2018. 09:19:19

Taj pomalo samozatajni ali gordi i ponosni čovjek, hrvatski branitelj i nježni otac, na krhkim ljuskama, kroz umjetničko izražavanje dočarava svoja razmišljanja i stavove o životu, i sve to na kraju prerasta u umjetničke radove koji su jako rijetki ne ovim prostorima kao i u cijeloj EU. Na taj način Lucić i danas kao što je to radio u Domovinskom ratu da zaštiti svoju Hrvatsku od srbočetničkog agresora, štiti i promiče Hrvatsku baštinu... U Beču, 17.03. U 18 sati u Hrvatskom centru ulica Schwindgasse 14, otvara se izložba „Umjetnost od “jaja“, djela našeg umjetnika, dragovoljca i časnika obrambenog Domovinskog rata, gospodina Zorana Lucića. Izložba traje do 24.03. 2018. godine. Gospodin Lucić je u tadašnjem Zboru narodne garde obavljao dužnost zapovjednika u 108.brigadi.
Lucić na ratištu (drugi s lijeva s beretkom)- Dani ponosa i slave pobjedničke Hrvatske vojske (privatna arhiva)
Od 1999. godine s obitelji zbog posla preseljava u Austriju gdje radi, živi, stvara i danas te ujedno promiče Hrvatsku kulturnu baštinu. Hrvatski branitelj Zoran Lucić, danas u Austriji promiče Hrvatsku kulturnu baštinu. U želji da prenese i pokaže dio hrvatske kulturne baštine i ljepotu našeg izričaja kao ponosni Slavonac i Šokac prije tri i pol godine otkriva zanimanje i počinje se baviti ukrasnim motivima na ljuskama jajeta. Pošto k tome pokazuje sklonost i darovitost, postaje u svojoj umjetnosti prepoznatljiv diljem svijeta, a njegovi uradci krase mnoge vitrine. Taj pomalo samozatajni ali gordi i ponosni čovjek, hrvatski branitelj i nježni otac, na krhkim ljuskama, kroz umjetničko izražavanje dočarava svoja razmišljanja i stavove o životu, i sve to na kraju prerasta u umjetničke radove koji su jako rijetki ne ovim prostorima kao i u cijeloj EU. Na taj način Lucić i danas kao što je to radio u Domovinskom ratu da zaštiti svoju Hrvatsku od srbočetničkog agresora, štiti i promiče Hrvatsku baštinu.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.