Odana počast poginulim braniteljima povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti

04.08.2015. 14:35:54

"Posebno se moramo prisjetiti branitelja iz Varaždina i okolice koji su dali izuzetno snažan doprinos obrani naše države", kazao je župan Štromar. U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja izaslanstva Grada Varaždina i Varaždinske županije položila su vijenac i zapalila svijeću kod križa branitelja na Gradskom groblju u Varaždinu. Uz izaslanstva Grada i Županije vijenac su položili i predstavnici Policijske uprave varaždinske, članovi Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Varaždinske županije, te članovi braniteljskih udruga s područja Županije, poručili su iz Varaždinske županije. Županijsko izaslanstvo u kojem su bili i zamjenik župana Alan Košić, predsjednica Županijske skupštine Dubravka Biberdžić te županijski vijećnik Zlatan Mošmondor predvodio je župan Predrag Štromar koji je naznačio kako se ove godine obilježava dvadeset godina od veličanstvene pobjede hrvatskih branitelja koji su oslobodili okupirani hrvatski teritorij. “Posebno se moramo prisjetiti branitelja iz Varaždina i okolice koji su dali izuzetno snažan doprinos obrani naše države. Dobro je poznato da su naše „Pume“ prve  ušle u Knin, no prilika je da se i sjetimo onih koji su na vukovarskom bojištu dali svoje živote za slobodu Hrvatske. Njima odajemo vječitu zahvalnost i poštovanje, a na nama je da mlađim generacijama prenosimo slavne dane hrvatske povijesti”, naglasio je župan Štromar te dodao kako su prije dvadeset godina stvoreni svi uvjeti za razvoj Republike Hrvatske te je na obnašateljima lokalnih i državnih vlasti da hrvatskim građanima osiguraju prosperitet i napredak.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.