ODBROJAVANJE DO SPEKTAKLA Brazilci uvjereni u pobjedu, Hrvati pak traže prvi skalp Selecaa u povijesti

03.06.2018. 11:54:35

Hrvatska nogometna reprezentacija od 16 sati na kultnom Anfieldu igra prijateljsku utakmicu s Brazilom. To je jedna od dvije provjere Vatrenih uoči Svjetsko prvenstva u Rusiji koje počinje za 11 dana. NOVO: Izbornik Tite na treninzima je uigravao kombinaciju s kojom će Selecao po svemu sudeći napasti Hrvatsku. Napadačku trojku činit će Coutinho, Gabriel Jesus i Wilian. Na vratima bi trebao stajati Alisson, posljednji red obrane čine Danilo, Thiago Silva, Miranda i Marcelo, a u sredini terena će igrati Paulinho, Casemiro i Fernandinho. Neymar je na klupi, ali mogao bi odigrati dio utakmice... STARO:  Na dnu ovoga članka upravo smo objavili anketu u kojoj možete reći svoju prognozu današnje utakmice.
Do početka svjetske smotre u Rusiji preostalo je još 11 dana, a Hrvatska će u sklopu priprema odigrati i prijateljsku utakmicu protiv Brazila na kultnom stadionu Anfield u Liverpoolu. Takav je dvoboj u skladu sa željama izbornika Zlatka Dalića, koji upravo protiv tako kvalitetnog suparnika želi potvrditi kvalitetu svoje momčadi, odnosno detektirati na čemu još treba poraditi uoči odlaska na Svjetsko prvenstvo. "Igramo protiv favorita Svjetskog prvenstva te moramo biti čvrsti i disciplinirani. Moramo vidjeti svoju snagu i svoje mane, igrat ćemo svoju igru i postaviti se agresivno. Ovo je sjajna priprema za Argentinu, pri čemu nećemo imati veliki posjed lopte nego ćemo se morati i braniti", poručio je. Iz tabora hrvatske vrste poručili su kako Mandžukić ima manjih problema i u dogovoru s liječničkom službom propustio je trening na Anfieldu. Nakon propuštenog treninga postalo je upitno hoće li napadač Juventusa biti spreman za ogled protiv Brazila, što znači da bi njegovo mjesto u momčadi mogao zauzeti Andrej Kramarić ili možda Nikola Kalinić. Ostatak momčad trenirao je prema planu i igrači će biti spremni za nedjeljni okršaj protiv peterostrukih svjetskih prvaka. Više pročitajte ovdje.  Zanimljivo, u utakmici protiv Hrvatske kapetansku traku će ponijeti 21-godišnji Gabriel Jesus i time će postati najmlađi kapetan u redovima peterostrukih svjetskih prvaka. Do sada je taj rekord držao Martim da Silveira koji je postao kapetan s 21 godinu i devet mjeseci, sedam mjeseci više nego što sada ima napadač Cityja. "Bio sam jako iznenađen, ali odluku izbornika sam prihvatio mirno. Znam što mi je činiti na terenu. Moram preuzeti odgovornost, nije lako ali spreman sam," poručio je mladi napadač. Jesus je prokomentirao i snagu hrvatske vrste. "Svaka utakmica je teška. Uvijek je tako i s Hrvatskom neće biti drugačije. Hrvatska ima odlične igrače koji igraju u velikim klubovima. Proučili smo njihovu igru i siguran sam kako ćemo pobijediti. Više o razmišljanjima u brazilskom taboru pročitajte ovdje. 
 
 
 
 
 

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.