Odgođeno izručenje kapetana Dragana Hrvatskoj!

22.11.2013. 13:17:42

1

Australska sutkinja Jennifer Davies odgodila je odluku o izručenju Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao Kapetan Dragan, Hrvatskoj koju je prije godinu dana donio australski ministar unutarnjih poslova Jason Clare Australska sutkinja Jennifer Davies odgodila je odluku o izručenju Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao Kapetan Dragan, Hrvatskoj koju je prije godinu dana donio australski ministar unutarnjih poslova Jason Clare, piše Guardian.
Davies je prošlog tjedna utvrdila kako je u postupku bilo proceduralnih pogrešaka. Složila se sa Vasiljkovićem prigovorom da je trebao imati pristup korespondenciji između Australije i Hrvatske o njegovom izručenju. Sutkinja odbacila sve ostale pritužbe Hrvatska traži Vasiljkovića, bivšeg srpskog zapovjednika, zbog ispitivanja u vezi ubojstava i mučenja zatvorenika tijekom rata od 1991. do 1993. godine. Vasiljković je rođen u Beogradu, ali ima i australsko državljanstvo, a tvrdi kako je zahtjev za njegovim izručenjem politički motiviran. Sutkinja je prihvatila samo njegove navode o proceduralnim pogreškama, ali i odbacila sve ostale pritužbe. Kapetan Dragan je uhićen u Perthu 2006. godine, ali je australska vlada tek prošle godine donijela odluku da će ga izručiti Hrvatskoj. Prema optužnici koju je objavilo tužiteljstvo Šibensko-kninske županije, Vasiljković je mučio ratne zarobljenike, naredio da ih se ubije i zapovijedao napadom na Glinu u kojem je bilo civilnih žrtava. >>Proces izručenja kapetana Dragana možda će se vratiti na početak >>Kapetan Dragan uložio žalbu protiv izručenja Hrvatskoj Izvornu vijest možete pogledati ovdje

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.