ODGOVOR VLADE MARIĆA JOSIPOVIĆU: Gospodine Predsjedniče ne dirajte me na Božić i Božićne blagdane jer to je vrijeme mira i ljubavi

26.12.2014. 23:16:25

Potpuno nedemokratski i bezobzirno, pri tom ne razmišljajući kao agnostik, da je Božić obiteljski blagdan ljubavi, vjere i mira, Ivo Josipović upravo koristi blagdan Božića, za uznemiravanje Vlade Marića, koji se podnoseći neopozivu ostavku, ponio upravo moralno, odgovorno i demokratski, prema nekom tko stalno priča o demokraciji i demokratskim pravima kako pojedinca jednako tako i grupe ljudi ili građana koji svaki od njih imaju pravo u demokratskoj državi o kakvoj "samo priča" Ivo josipović izreći svoje stavove i ponašati se sukladno demokratskim načelima, kao što ih se pridržavao Vlado Marić dajući neopozivu ostavku, jer je uvidio da Josipović ne radi dovoljno na zaštiti Domovinskog rata i prava hrvatskih branitelja jednako kao i ministar branitelja Predrag Matić, te da se isti nikako ne mogu složiti sa tim da obrambeni Domovinski rat bude temeljem Hrvatske države i državnosti. Priopćenje Vlade Marića prenosimo u cjelosti... Moj komentar i odgovor Predsjedniku g.Ivi Josipoviću i Ministru g.Predragu Matiću... Na žalost,Predsjednik g.Ivo Josipović i dalje puno toga ne razumije... Rekao je jutros na hrvatskom radiju "da mi ne služi na čast što sam dao ostavku". Kao da nismo demokratsko društvo za koje se on toliko "zalaže". Nije li to moje demokratsko pravo? Opet ga podsjećam da poslije njegove prve kampanje za Predsjednika RH u kojoj nisam sudjelovao, došao sam u Ured Predsjednika na prijedlog svoje Udruge ratnih pripadnika Atj-Lučko¨90. i uz potporu Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata. Na kraju svog mandata koji sam korektno odradio u Uredu Predsjednika i prije početka nove kampanje za Predsjednika RH u kojoj nisam sudjelovao u dogovoru sa svojom Udrugom ATJ-Lučko povlačim se i dajem ostavku radi ne činjenja institucija. Nisam kalkulirao i čekao rezultate izbora već sam to učinio ranije i samo skrenuo pozornost na problematiku hrvatskih branitelja čiju sudbinu i sam dijelim. Zar nije moje pravo i dužnost ukazati na problematiku braniteljske populacije čiji sam na koncu i bio predstavnik u Uredu Predsjednika poštujući sve institucije Republike Hrvatske. Mene na ratištu kada sam bio ranjen nisu spasili političari nego moji ratni prijatelji kojih ima i u Savskoj i prvo prema njima svima valjda imam moralnu i svaku drugu obvezu.
vlado_marić_ranjen111
Foto/Vlado Marić ranjen 09.09.1993. godine u akciji "Medački đep"kod Divosela gdje mu pomažu njegovi suborci. Kada se hapse hrvatski branitelji pa i moji iz Atj-Lučko čak i zbog ne dokazane krivnje nije važno institucijama jeli Badnjak ili kampanja Gospodine Predsjedniče ne dirajte me bar na Božić i Božićne blagdane jer to je vrijeme mira i ljubavi. Ministar bez branitelja Predrag Matić neka ne priča samo sebi smješne viceve i doskočice kad sam ja u pitanju. Ne bi se trebao ponašati kao glasnogovornik i trčati za medijima jer od njega se očekuje nešto drugo REZULTATI. Po meni ih nema dovoljno. Zato neka se i dalje bavi svojim poslom i ne brine za svoju udobnu fotelju mene to ne zanima.Pogotovo ne bi trebao govoriti neistine i preprićavati" filmove o zavjerama" kada zna jako dobro na čiji sam prijedlog došao u Ured Predsjednika a to su jedino ATJ-Lučko a uz potporu Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata. Njemu ne istine bar kao Ministru ne bi trebale služiti na čast. Ministar treba biti i produžena ruka hrvatskih branitelja a ne samo ministar u Vladi i neka se bavi nagomilanim problemima hrvatskih branitelja. Od registra,čekanja ratnog puta,Veljka Marića ...pak su blagdani ne mogu više nabrajati... Na kraju On je jedini Ministar ratnih veterana na svijetu pred čijim ministarstvom "kampiraju" najteži HRVI i ratni veterani. Na žalost umrla je braniteljica,zapalio se branitelj i On kao i institucije ne vide problem u tome. Kako to shvatiti? M.S.M./Braniteljski portal Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.