Odlazak djece smrtno stradalih hrvatskih branitelja u Sjedinjene Američke

26.07.2013. 07:58:09

U utorak, 23. srpnja 2013. godine, u ranojutarnjim satima, grupa djece smrtno stradalih hrvatskih branitelja s pratnjom otputovala u Sjedinjene Američke Države kako bi sudjelovala u ljetnom kampu organizacije Thursday's Children.

Posredstvom Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, Ministarstvu branitelja je proslijeđen poziv za sudjelovanje četvero mladih osoba iz Hrvatske u međunarodnom projektu naziva “Common Bond Project”. Radi se o projektu organizacije Thursday's Children koja svake godine spaja 80-tak mladih iz cijelog svijeta koji su prošli kroz traumu izgubivši nekog člana obitelji (oca, majke, brata ili sestre) zbog rata, odnosno terorizma.

Namjera programa je pomoći djeci u rehabilitaciji od posljedica tih rana kroz razmjenu iskustava i terapiju, kao i razne sportske i umjetničke radionice.

Ljetni kamp se organizira u razdoblju od 23. do 31. srpnja 2013. godine na Bryn Mawr College u Pensilvaniji.

Na prijedlog Zajednice udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Republike Hrvatske odabrano je četvero djece smrtno stradalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata (Dino Rupić, Kristian Černok, Irena Mihaljević i Iva Skender) te Nikolina Ćorak, djelatnica Centra za psihosocijalnu pomoć Grada Zagreba i Zagrebačke županije kao njihova pratiteljica na prijedlog Uprave za hrvatske branitelje.

Sve troškove puta i boravka sudionika iz Hrvatske financira organizacija Thursday's Children, dok je Ministarstvo branitelja financiralo sve troškove izdavanja vize za boravak u SAD-u, javljaju iz ministarstva hrvatskih Branitelja.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.