ODLAZI GOLDSTEIN 'On iza svakog grma vidi ustašu s nožem u zubima'

14.08.2017. 11:33:54

  TOMAC ZA DIREKTNO Politički analitičar Zdravko Tomac poručio je kako je nedopustivo da jedan hrvatski veleposlanik u svom uredu drži fotografiju predsjednika koji je učinio genocid na hrvatskim i drugim narodima Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović i predsjednik Vlade Andrej Plenković donijeli su odluku o novim veleposlanicima koji će predstavljati Hrvatsku. Među razriješenim veleposlanicima nalazi se i dosadašnji veleposlanik u Francuskoj Ivo Goldstein, čije imenovanje i rad nije u dijelu javnosti i političara bio dobro ocijenjen. Goldsteinovo razrješenje komentirao je za portal Direktno politički analitičar Zdravko Tomac. Prema Tomčevim saznanjima, predsjednica Republike Hrvatske već nekoliko godina je inzistirala na odlasku Ive Goldsteina iz Pariza, a isto su tražili i Hrvati u Francuskoj. Naime, upravo su iz Pariza dojavili kako hrvatski veleposlanik u svojm uredu drži fotografiju jugoslavenskog diktatora Josipa Broza Tita. "Nedopustivo je da veleposlanik hrvatske države u svom uredu drži fotografiju predsjednika nepostojeće države, a pogotovo nekoga koji je, kako se sve više dokazuje, učinio genocid nad hrvatskim i drugim narodima krajem Drugog svjetskog rata te kasnije", poručio je Tomac. Naš sugovornik istaknuo je kako je i nedopustivo da Ivo Goldstein sjedi u Vijeću za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima od Drugog svjetskog rata do proglašenja neovisnosti. "Meni je nejasno kako je Ivo Goldestein, koji kao i njegov otac, iza svakog grma vidi skrivenog ustašu s nožem u zubima, izabran da sudjeluje u Vijeću za suočavanje s prošlošću. Takvi ljudi nisu u stanju da se suoče s prošlošću. Svaku borbu za istinu o prošlosti proglase fažizacijom Hrvatske i povratkom ustaša. Tako da je to jedna teška borba. U toj borbi se često rade kompromisi. Nadam se da će hrvatska predsjednica u Australiji osjetiti ljubav Hrvata koji će joj dati energije za daljnju borbu", poručio je politički analitičar Zdravko Tomac u razgovoru za portal Direktno.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.