ODLUČENO JE: Andrija Mikulić kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba

13.03.2017. 21:06:17

HDZ je prelomio. Andrija Mikulić bit će kandidat stranke za gradonačelnika Zagreba.
Iako mu ankete ne daju previše izgleda, nitko ne vjeruje da će biti blizu prolaska u drugi krug, a kamo da će ugroziti favoriziranog Bandića, vodeća hrvatska stranka na svibanjskim izborima isturit će predsjednika zagrebačke podružnice stranke, doktora rudarskih znanosti, Andriju Mikulića. HDZ je dugi tražio kandidata, spominjalo se nekoliko imena. Prvi izbor bio je aktualni ministar financija dr. Zdravko Marić, ali on je otklonio takvu mogućnost. Spominjao se i dr. Drago Prgomet, pa spinovi o kandidaturi Martine Bienenfeld, šuškalo se o Domagoju Miloševiću, spominjao i ginekolog Mislav Herman, a Mikulić je čekao svoju šansu. Prije mjesec dana Plenković je imao ozbiljne probleme sa zagrebačkim podružnicama HDZ-a koje su željele eliminirati Mikulića, ali im se budući kandidat za gradonačelnika uspješno othrvao. I dok je vrh HDZ-a naglašavao da imaju kandidata za gradonačelnika rijetki su pri tome mislili na Mikulića. On je bio zadnja opcija. No, kako su svi otpali, on je dočekao svoju priliku. Inače, u uređenim strankama bilo bi logično da prvi čovjek stranke bude i kandidat za gradonačelnika. Po anketama, Mikulić kako kandidat HDZ-a osvaja tek oko 2 (dva) posto glasova i naći će se u situaciji kao i Margarata Mađerić na prošlim izborima. Pristala na javnu sramotu, osvojila je samo 5,42 posto,  ali je trgovala s vrhom stranke i nagrađena (kratkoktrajnim) saborskim mandatom. Trenutno je državna tajnica u Ministarstvu demografije, obitelji, mladih i socijalne politike. Mikuliću se predviđa drugačiji scenarij. Kuloari spominju da će njegov (očekivano) loš rezultat biti alibi vodstvu stranke da ga ukloni s dužnosti predsjednika zagrebačke organizacije HDZ-a. Za zagrebačke izbore HDZ će više pažnje posveti listama za Skupštinu Grada Zagreba, a tu HDZ stoji mnogo bolje i ankete mu predviđaju solidnih 23 posto.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.