ODLUKA JE PALA Čak 1100 radnika Uljanika mora izabrati, odmah na burzu ili otkazni rok od mjesec dana

20.05.2019. 11:04:37

Parlalelno s dolaskom kineske delegacije u 9 sati kreće podjela otkaza za više od 1100 radnika Uljanika. Radnici su podijeljeni u grupe od po 30 ljudi na sat radi lakšeg protoka i izbjegavanja gužve, objavljeno je na Facebook grupi radnika brodogradilišta. Radnici će moći izabrati idu li odmah na burzu ili će odraditi mjesec dana otkaznog roka, javlja N1. Mobilni timovi Zavoda za zapošljavanje upoznat će radnike s njihovim pravima na burzi rada i kada će im biti isplaćena tri minimalca. Delegacija China Shipbuilding Industry Corporationa krajem travnja ispitala je stanje u brodogradilištima u Puli i Rijeci, kao i u Brodarskom institutu u Zagrebu, a sada stižu i njihove potkompanije. U Vladi se još uvijek nadaju da bi Kinezi mogli biti spas posrnulim škverovima dok radnici obećanjima više ne vjeruju.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.