Odluka o Goranu Hadžiću: Hoće li Tribunal bivšeg predsjednika Republike Srpske pustiti na slobodu?!

20.02.2014. 13:36:53

1_227973

Hadžić se tereti i za deportacije i prisilno premještanje stanovništva kao i za bezobzirno razaranje naselja i pljačku imovine nesrpskih civila u Dalju, Vukovaru, Erdutu, Lovasu i drugim mjestima u istočnoj Slavoniji.

Sudsko vijeće Haškog tribunala danas (četvrtak) u 15.30, izreći će odluku o zahtjevu za oslobođenje Gorana Hadžića, bivšeg predsjednika Republike Srpske.

Hadžićeva je obrana sredinom prosinca 2013. godine zatražila da optuženik bude oslobođen, uz obrazloženje da Tužiteljstvo nije iznijelo vjerodostojne dokaze ni za jednu od 14 točaka optužnice.

Hadžić je optužen je za progone na političkoj, rasnoj i vjerskoj osnovi, istrebljenje, ubojstvo, zatvaranje, mučenje i okrutno postupanje prema hrvatskom i drugom nesrpskom stanovništvu u zatočeničkim objektima na poljoprivrednom dobru Ovčara, vukovarskom Veleprometu, u Erdutu, Dalju i Borovu Selu, kao i u Srbiji, na poljoprivrednim dobrima u selima Stajićevo i Begejci, vojarni JNA u Zrenjaninu i vojnim zatvorima u Šidu i Sremskoj Mitrovici.

Hadžić se tereti i za deportacije i prisilno premještanje stanovništva kao i za bezobzirno razaranje naselja i pljačku imovine nesrpskih civila u Dalju, Vukovaru, Erdutu, Lovasu i drugim mjestima u istočnoj Slavoniji. Svi navedeni zločini spadaju u zločine protiv čovječnosti i kršenja zakona i običaja ratovanja.

Uhićen je 20. srpnja 2011. godine, a suđenje u Haagu je počelo 16. listopada 2012. godine.

  • Autor: Anita Šupe
  • Photo: screenshot/youtoube
Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.