Odluka o iznimnoj obustavi mjere ograničenja rada prodavaonica u kojima se prodaje građevinski materijal

28.03.2020. 10:16:00

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske 27. ožujka 2020. donio je odluku o iznimnoj obustavi mjera ograničenja rada prodavaonica u kojoj se prodaje građevinski materijal zbog saniranja posljedica potresa u gradu Zagrebu i Krapinsko-zagorskoj županiji. 

Točka I.  Ovom Odluka je izuzetno ograničena zbog obuzdavanja mjera ograničenja rada prodajnih kuća u kojima se prodaje građevinski materijal, koji je utvrđen za vrijeme pregovora o epidemiji bolesti COVID-19 Odluka o mjerama ograničava društvena okupljanja, rad u trgovini, uslužnim djelatnostima i održavanju sportskih i kulturnih događanja. 

Točka II.  Pod posebnom mogućnošću iz ove Odluke, dopuštaju vam da se prodaju radovi u kojima se prodaje građevinski materijal u gradu Zagrebu i Krapinsko-zagorskoj županiji, kako bi se omogućilo saniranje posljedica starosnih putresom. 

Točka III.  Prodavaonice iz Točke II. ove odluke su dužne, osim općih mjera i uputa koje propisuju Hrvatski zavod za javno zdravstvo, potrebno je: 

  • osigurati da se kod ulaza u prodavaonice, kao ni u samim prostorijama prodavaonice, ne stvaraju gužve (preporučuje se ograničavanje broja kupaonica koji mogu biti u prodaji, a s obzirom na veličinu prodavaonice), s jasnim uputama o tome trebate sve ulaze u prodavaonice; 
  • primjenjivati ​​mjere pojačane higijene i svakodnevnog čišćenja svih prostora u prodavaonici;
  • organizirati rad tako da će osigurati što veće međusobno uklanjanje radnika i kupaća, uz poštivanje strogih mjera socijalnog distanciranja;
  • redovito provjeravati prostore prodavaonice;
  • osigurati punktove s dezinfekcijskim sredstvima za ruke te uz njih postavljaju kratke obavijesti o općim mjerama rizika od zaraznih bolesti;
  • na vidnim mjestima istaknute upute i preporuke za pridržavanje općih pravila o hiijeni te strogoj mjeri socijalnog distanciranja. 


Točka IV. Stožeri civilne zaštite dužni su osigurani dokazani i nadzor provođenja mjera iz ovih Odluka. 

Točka V.  Ova odluka stupa na snagu danom donošenja i objavit će se u Narodnim novinama. 

Cijela Odluka Je na  poveznici

Izvor: koronavirus.hr

Izvorni autor: koronavirus/Foto: fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.