Održan mimohod 'Vi ste naš ponos – mi smo Vaša snaga'

21.11.2017. 08:10:53

Prigodnim programom u dvorištu tvrtke Velepromet, kolonom sjećanja djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, polaganjem vijenaca na Ovčari te novinarsko-književnim skupom „Grad – to ste Vi“ završavaju se ovogodišnji Dani sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine. Predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora (HDLSKL) Danijel Rehak još jednom je ukazao na to da odgovorni za zločine počinjene u Veleprometu nisu odgovarali te pozvao DORH i pravosudne institucije da se više angažiraju po tom pitanju. Rehak je podsjetio kako je kroz Velepromet, od rujna 1991. do travnja 1992., prošlo više od 10.000 građana, a da je ubijeno više od 700 ljudi od kojih je dosta njih za kojima se i danas traga. Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata organizirala je deseti po redu mimohod pod nazivom „Vi ste naš ponos – mi smo Vaša snaga“. Krenuli su s Memorijalnog groblja da bi na Ovčari položili vijenac. Predsjednica Udruge Sandra Rapčak kazala je kako je u Hrvatskoj oko 7.500 djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja te da im je danas najveći problem osigurati posao i egzistenciju za njih jer institucije pronalaze niz načina da se izigraju zakone. Dolaskom na Ovčaru položeni su vijenci u spomen na ubijene u branitelje, ranjenike i civile. Ovogodišnji program obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine završio je novinarsko – književnim skupom u znak sjećanja na Sinišu Glavaševića koji je ubijen na Ovčari 1991. godine. Ivan Matić / press032

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.