Održan sastanak s ciljem pokretanja projekta izgradnje svehrvatskog groba

07.03.2018. 09:30:41

Zajednički cilj Ministarstva hrvatskih branitelja i udruge Svehrvatski grob – groblje mira je izgradnja jedinstvenog grobišta ili groblja u koje bi bili dostojno i trajno sahranjeni posmrtni ostaci neidentificiranih žrtava Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja

U Ministarstvu hrvatskih branitelja u utorak, 6. ožujka 2018. godine, održan je sastanak s predstavnicima Udruge Svehrvatski grob – groblje mira. Na sastanku se razmatrao zajednički način provedbe projekta izgradnje svehrvatskog groblja s ovom Udrugom. Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, njegov pomoćnik Stjepan Sučić, predsjednik Udruge i biskup u miru msgr. Mile Bogović te ostali prisutni članovi Udruge, usuglasili su potrebu i potporu realizaciji projekta Svehrvatski grob. Obzirom da je zajednički cilj Ministarstva hrvatskih branitelja i udruge Svehrvatski grob – groblje mira izgradnja jedinstvenog grobišta ili groblja u koje bi bili dostojno i trajno sahranjeni posmrtni ostaci neidentificiranih žrtava Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja, navedeni projekt predstavlja nacionalni interes, a također i neminovni interes Ministarstva hrvatskih branitelja kao nadležne institucije za problematiku posmrtnih ostataka žrtava Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.