ODRŽANA TRADICIONALNA BICIKLISTIČKA VOŽNJA 'BICIKLOM TRAGOM SIJEĆANJA'

15.11.2020. 12:28:00

Povodom 29. godišnjice sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. Lions klub Vukovar u suradnji s Udrugom za rekreativni biciklizam "Kotrljaneri" iz Osijeka i Veleučilište Lavoslav Ružička Vukovar organizirali su već  tradicionalnu, osmu po redu,  rekreativno-humanitarnu biciklijadu od Osijeka do Vukovara pod nazivom „Biciklom – Tragom sjećanja 2018.“.
- Ove godine u povudu 29. godišnjice sjećanja na žrtvu Vukovara organizirali smo sa ovu tradicionalnu vožnju po osmi puta. U ovim pandemijskim uvijetima željeli smo nastaviti ovu tradiciju, iz Osijeka je krenulo 37 biciklista, a mi smo ih dočekali u Studentskom domu Leopold uz prigodan program, a nakon toga nastavili smo s biciklističkom vožnjom do Vodotornja i do Ovčare gdje smo položili vijence i upalili svijeće, rekao je Željko Đekić, tajnik Lions Cluba Vukovar.
Nakon što su biciklisti stigli u studentski dom Leopold u Vukovaru uslijedila je i dodjela nagrada učenicima iz cijele Hrvatske koji su se odazvali na natječaj 'Napiši pjesmu, osvoji bicikl', a prva nagrada pripala je učeniku Karlu Kunjašu iz Šenkovca.
- Ove godine je pristigao uistinu velik broj radova, a razlog je što smo pvi puta proširili natječaj na cijelu Hrvatsku. Pristiglo je 402 rada iz 92 škole što je bio veliki izazov za cijelo stručno povjerenstvo. Ova godina je najkvalitenija godina do sada pa je samim time i izbor bio teži. Prvu nagradu, bicikl, osvojio je učenik Karlo Kunjaš iz Šenkovca. Zatim ove godine imamo dva druga mjesta za koje je nagrada bila romobil. Nagrade za drugo mjesto osvojile su učenice Lucija Smićić iz Osnovne škole Nikole Andrića u Vukovaru i Antonela Milovac iz Starigrada. Budući da je na natječj pristigao velik broj radova odlučili smo za treće mjesto nagraditi 16 učenika, rekla je Tijana Pavliček, dopredsjednica Lions cluba Vukovar.

Izvor: Hrvatski radio Vukovar

Izvorni autor: Miroslav Čorak/ Foto: Miroslav Čorak

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.