OGLASIO SE I SINDIKAT POLICIJE: ‘Dežurni smo krivci za sve loše u društvu, a štitimo tuđe živote za mizerne plaće’

07.05.2021. 16:46:00

Nakon incidenta koji se dogodio u Borovu na dan obilježavanja 30. Memorijala dvanaest hrvatskih redarstvenika oglasio se i Nacionalni sindikat policije.

Kako tvrde, policijske se službenike pokušava “politizirati, javno poniziti i obezvrijediti te iz udobnosti svojih fotelja učiti policijskom poslu”.

Dodaju da se ide toliko daleko da se poziva i ministar, ali i ravnatelj da sankcioniraju policajce najtežim kaznama i ostavkama jer su “radili svoj posao”.

Mizerne plaće

“Pojedinci možda ne žele ili nisu u mogućnosti shvatiti primjenu naših ovlasti kao i taktiku postupanja i procjene”, stoji u priopćenju.

Napominju da policijski službenici rade za mizerne plaće i izlažu svoje živote i štite i one koji ih prozivaju i čija se prava iz dana u dan povećavaju. Pozivaju sva nadležna tijela da zaštite policijske službenike na način da ne dozvole neargumentirane i neprofesionalne istupe.

“Dežurni krivci”

“Čini nam se da moramo biti osuđeni i da smo “dežurni krivci” za sve loše što se događa u našem društvu. Sigurni smo da je jedan razlog stigmatizacije policijskih službenika i taj što se uvijek pronađu u prvim redovina u svim kobnim situacijama kako bi zaštitili građane RH i Ustavni predak”, pišu.

Dodaju kako ne očekuju javnu zahvalnost, ali da se poštuje važnost i mišljenje odgovornih i nadležnih osoba te da se pojedinci suzdrže od neumjesnih komentara.

“Apeliramo još jednom da si osobe nenadležne i nemjerodavne za ocjenu taktiziranja i postupanja policijskih službenika ne daju za pravo ugrožavati neutemeljenim i neprofesionalnim izjavama učinkovitost rada policijskih službenika, a tim neposredno i sigurnost građana RH”, stoji u pismu koje potpisuje v.d. predsjednika Martina Stojanović.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: J.A./Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL

Autor: