Ogorčen hrvatski branitelj nazvao "Slobodnu": Maca Papučarica je u Hrvace donijela ćirilicu!

10.09.2014. 08:42:12

Bojanka dječje priče “Maca Papučarica” isprintana s weba u dječjem vrtiću “Sretno dijete” u Hrvacama izazvala je nezadovoljstvo i reakciju dijela roditelja zbog - ćirilice. Uzbunu je digao jedan od roditelja kada mu je sin iz vrtića donio bojanku kući. Naslov bojanke “Maca papučarica” bio je ispisan ćiriličnim pismom. Toga roditelja, koji je inače hrvatski branitelj s PTSP-om, a brata su mu mučki ubili srpski zločinci, ćirilica u hrvatačkom vrtiću, kako sam kaže, žestoko je potresla pa je odmah nazvao “Slobodnu”. Kada smo došli do njegove kuće, poslije razgovora sa svojom suprugom, naš domaćin se povukao jer su se njegovoj supruzi iz vrtića ispričali i obećali da se to više neće ponoviti. A kako je došlo do toga da hrvatački mališani imaju bojanke naslovljene ćiriličnim pismom? Mlada odgojiteljica koja radi na zamjeni odlučila je s weba isprintati djeci bojanke. Upisala je na tražilicu “Maca Papučarica” i, kazala je poslije ravnateljici Radmili Vuković, kada je vidjela bojanku, učinila joj se zgodnom. Pritom joj, kaže, ćirilični naslov nije ništa značio jer ona nikada nije učila niti zna ćirilicu. Previd mlade kolegice - Uvjeren sam da je bilo upravo tako, ali je činjenica da je kod roditelja to izazvalo otvoreno nezadovoljstvo. Razgovarao sam s ravnateljicom i upozorio da se slične stvari ne bi ponovile pošto su na području općine Hrvace koja je u velikosrpskoj agresiji teško stradala ljudi naročito osjetljivi jer su ratna sjećanja još snažna - kaže Jakov Titlić, zamjenik načelnika općine Hrvace i predsjednik Upravnog vijeća dječjeg vrtića. Žao mi je što je previd mlade kolegice uznemirio dio roditelja naše djece. Ona mi je kazala kako je do svega došlo. Njoj to ništa nije značilo jer jednostavno nije znala da je to bio ćirilični natpis. Roditeljima koje je bojanka uznemirila sam se ispričala, oni su ispriku prihvatili, a djelatnicama sam skrenula pozornost da ubuduće do ovakvih previda ne smije doći - kazala nam je ravnateljica Vuković. TEKST I FOTO: TONI PAŠTAR/SD

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.