OGRADA NA GRANICI MAĐARSKE I HRVATSKE GOTOVA VEĆ DANAS?!

18.09.2015. 13:05:13

VOJSKA NA GRANICI ! Na hrvatsko-mađarskoj granici u ovom trenutku raspoređeno je 600 mađarskih vojnika i 200 policajaca. Mađarska će do kraja tjedna na hrvatsko-mađarskoj granici imati ukupno 2600 policajaca i vojnika a do ponoći u ilegalnom prelasku granice iz Hrvatske uhvatila je ukupno 453 migranta, prenijela je mađarska novinska agencija MTI. Osim toga započeta je gradnja privremene ograde na granici prema Hrvatskoj, objavio je premijer Viktor Orban! Ograda će biti dugačka 41 kilometar i “preliminarna linija obrane” bit će dovršena tijekom dana. “Moramo poduzeti iste mjere koje smo proveli duž srpsko-mađarske granice”, rekao je. “Znamo tko je organizirao napad na Mađarsku s teritorija Srbije”, kazao je Orban dodajući da su mađarske snage već uhitile “teroristu”. Mađarska policija je objavila kako nakon ponoći nije uočen nijedan pokušaj ilegalnog prelaska granice, objavila je mađarska policija. Najveći dio ilegalnih prelazaka odnosio se na Sirijce i Afganistance. “Stranci se nisu opirali i policija nije morala koristiti mjere prisile, nije bilo ozljeđivanja”, navodi se na internetskoj stranici policije. Na hrvatsko-mađarskoj granici u ovom trenutku raspoređeno je 600 mađarskih vojnika i 200 policajaca. Mađarski premijer Viktor Orban upozorio je da će se izbjeglički val kroz Hrvatsku i dalje kretati duž južne mađarske granice te je moguć njihov ulazak na nekom dijelu te granice. “Želimo to onemogućiti”, poručio je Orban. On je kazao kako se pomoć ne može očekivati ni od Srbije ni od Hrvatske a ni od Zapada. Dodao je da su neki europski medije i politike vođeni “suicidalnim liberalizmom” koji “ugrožava naš način života”. Rekao je i kako se nada da će Slovenija ozbiljno shvatiti potrebu zaštite Schengenskih granica.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.