Oko 10 000 Hrvata u Olimpijskoj dvorani: Utakmica istine Hrvatska – Španjolska!

17.01.2019. 17:13:34

Hrvatska rukometna reprezentacija večeras od 20:30 sati napokon na Svjetskom prvenstvu susreće protivnika po mjeri, protivnika koji će puno toga reći o trenutnoj snazi naše reprezentacije. Na redu je derbi grupne faze protiv aktualnog europskog prvaka – Španjolske. Pobjednik te utakmice bit će i pobjednik skupine, a onda će i prenijeti sva četiri moguća boda, što će se sasvim sigurno biti veliki kapital u borbi za polufinale.
Dakle, nema prostora za kalkulacije, za odmor ”umornih” igrača, nema vremena za čekanje, oba protivnika ići će na pobjedu. Pobjeda bi Hrvatskoj, kao što smo već rekli, omogućila nastavak turnira s maksimalna četiri boda.  Ako bi naša reprezentacija izgubila maksimalna četiri boda prenijeli bi Španjolci, dok bi Hrvatskoj ostala dva boda i vrlo teška pozicija u odlučujućim utakmicama koje dolaze u nastavku turnira. Naime, sljedeći protivnici rukometnim Vatrenima ni blizu nisu, ne podcjenjujući nikoga, na razini Bahreina, redom su to Francuska, Njemačka i Brazil.   Tada bi Hrvatska trebala pobijediti Francusku i Njemačku, o Brazilu da ne govorimo. Spomenimo kako će u slučaju remiju protiv Španjolske  Hrvatska osvojiti prvo mjesto u grupi.  No, u rukometu je na remi nemoguće igrati.  Lino Červar je uoči utakmice odluke iskreno priznao: ”Kao prvaci Europe Španjolci su favoriti…” No, Hrvatska na ovom turniru, kao rijetko kada posljednjih godina, izgleda doista sjajno.  Tome unatoč izbornik Červar je oprezan: “U obrani su proaktivni, čitaju igru i otimaju loptu te se odvajaju kontrama i polukontrama. Pogotovo su opasni na krilima. Imaju mnogo samopouzdanja nakon europskog zlata. Padne li ti koncentracija, sve što si dobro napravio može pasti u nepovrat…” Ključ moguće pobjede je, kaže Červar, timska igra te disciplina. S obzirom na sve ono što se do sada događalo na turniru očekuje se da bi Hrvatsku u Olimpijskoj dvorani u Münchenu moglo bodriti najmanje deset tisuća Hrvata.  Nije zanemarivo, iako neće biti presudno, spomenuti da je u međusobnim ogledima Hrvatska ipak uspješnija od Španjolske.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.