OLIVEROVA ISPOVIJEST O ZLOĆUDNOJ BOLESTI 'Nadam se pozitivnom ishodu'

24.10.2017. 22:27:12

SVAKODNEVNA BORBA
Prvi Oliverov nastup nakon opake dijagnoze – karcinoma pluća, zbio se prije desetak dana u splitskom HNK, na proslavi 50. godišnjice Županijske lige protiv raka. Pojavio se s kapom na glavi, no ubrzo ju je skinuo i otkrio da je ostao bez kose. Publika nije mogla suzdržati suze, a emotivno rastrešeni bili su i Tedi Spalato, Gibonni i Marijan Ban koji su tada s Oliverom dijelili pozornicu. Međutim, nekoliko dana kasnije – 21. listopada, Oliver nije smogao snage doći u zagrebačku Arenu održati koncert s Gibonnijem. To je summa summarum put Olivera Dragojevića u svega nekoliko mjeseci. 'Podrška mi puno znači' No, unatoč dobrom Gibonnijevom koncertu, Oliverov izostanak uzrokovao je prazninu. Kako na pozornici, tako i  u srcima svih onih bračnih parova, ljubavnika, tinejdžera i gomile fanova koji su odrastali na notama poznatog splitskog slavuja, a samo su htjeli na tu jesensku, prohladnu zagrebačku subotu čuti njegov glas, zanjihati se, zatvoriti oči i umom ući u neke nove, teško shvatljive daljine. Oliver je toga svjestan, žao mu je što nije nastupio u Zagrebu, ali ističe kako mu podrška kolega i slušatelja izrazito mnogo znači. To ga, kaže, ohrabruje. Oliver Dragojević javio se za 100posto.hr u utorak poslijepodne iz svog doma u Splitu. Pregled na CT-u tek za nekoliko mjeseci "Vražja bolest je to, malo sam oslabio, ali nadam se pozitivnom ishodu. Najbitnije je ostati čvrst u glavi, a ja se psihički osjećam dobro. Pijem mnogo lijekova, za svakakva čuda… Protiv bolova, za krv, za energiju pa se mogu događati nuspojave. Teško je to sve uskladiti i biti siguran da su sve tablete međusobno kompatibilne. Bio sam čak ostajao bez sluha. To je trajalo dva tjedna, kao da su mi uši bile začepljene", priča Dragojević i šaljivo dodaje kako bez glasa ipak nije ostao. "Svaki dan u kući vježbam. Malo sviram, pjevam pokušavam ne ispasti iz ritma", kazuje. Dragojević još uvijek ne može znati u kakvom je stadiju njegov tumor, kao i to jesu li dosadašnje kemoterapije urodile plodom. Pregled mu na CT-u, kaže, slijedi tek za nekoliko mjeseci, a tada bi se trebalo znati je li tumor neutraliziran.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.