OLUJA DESETLJEĆA POHARALA ISTRU: Pogledajte zastrašujuće snimke!

29.06.2017. 10:08:26

NEVRIJEME U HRVATSKOJ Istru je poharalo nevrijeme kakvo mještani ne pamte posljednjih desetak godina Velik dio Hrvatske u srijedu je pogodilo snažno nevrijeme praćeno obilnim pljuskovima, snažnim vjetrom, a ponegdje i tučom veličine oraha. Tuča je pogodila Veliku Goricu, Sisak i dio Zagreba. Nakon djelomice sunčanog i sparnog dana, u srijedu kasno navečer i u noći na četvrtak priroda je svu svoju razornu moć pokazala diljem Istre, javlja IstraMet. Zastrašujući shelf cloud prekriva Umag, video: ‎Sofija Vranjesevic Sustersic‎ Meteorološka upozorenja nisu bila uzaludna, pogodila nas je jedna od najjačih oluja u posljednjih nekoliko godina! S terena neprestano stižu dojave o pijavicama, udarima munja, te orkanskom vjetru koji je puhao brzinom većinom od 100 km/h. Pala je i obilna kiša, lokalno više od 50 mm. Novigrad, video: Nikki Konestabo Udari munje raznijeli su brojna stabla, ali i dimnjake, a jak vjetar nosio je sve pred sobom. Prema riječima čitatelja, mjestimice je došlo do urušavanja starih zidova te krovova zgrada. Prema svemu sudeći šteta će se mjeriti u milijunima kuna. Umag, foto: Daniel Matijašec U Novigradu je olujan vjetar napravio dosta štete u luci, a zaista je teško nabrojati sve dijelove Istre otkuda smo zaprimili izvještaje o štetama koje su nastale uslijed pada stabala. O posljedicama nevremena zasigurno ćemo više saznati već za nekoliko sati nakon što izađu prve zrake sunca. (P.R./IM). I drugi dijelovi Hrvatske svjedočili su snažnom nevremenu.  U Starom Gradu na Hvaru potopljeni su riva i niži predjeli obale, kao i na otoku Cresu. Radio Rijeka izvijestila je i o snažnom nevremenu u Rijeci, a olujni vjetar harao je Moslavinom te je u krugu Neuropsihijatrijske bolnice u Popovači uzrokovao štetu. Nevrijeme je protekle noći zahvatilo i Zagreb te je zabilježeno nekoliko intervencija.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.