Olujić: KOS-vac Lazanski podupro je laž zbog koje su mnogi Hrvati zaklani

15.01.2016. 14:51:44

Miroslav Lazanski je u vrijeme Jugoslavije živio u Zagrebu i bio je povlašten kao novinar jer je bio profesionalni promidžbenjak i provokator kako SFRJ-a tako JNA. Očito je radio za vojnu obavještajnu službu KOS, rekao je Olujić Odabir gosta u Otvorenom uzburkao je duhove, a pobudio mnoge reakcije što gledatelja, a i političkih analitičara. Dolazak na Prisavlje ratnog huškača Miroslava Lazanskog komentirao je za direktno.hr i bivši glavni državni odvjetnik Željko Olujić. Podsjetimo, Lazanski je predlagao zapovjedniku JNA Veljku Kadijeviću vojni puč, smatrajući da "I to bi bilo bolje od ovog krvavog raspada". Njegova tetka Biljana Plavšić bivša je predsjednica Republike Srpske. Lazanski je vatreni ljubitelj avijacije, a hvalio se da u dokolici sjedne u MIG i malo se provoza. Tako je, priča se, sijao i bombe u vrijeme Domovinskoga rata. "To je vrlo veliki skandal što je Miroslav Lazanski uopće pozvan da govori za hrvatske medije, a pogotovo u udarnom terminu na javnoj televiziji", oštro je osudio Olujić gostovanje ratnog huškača u Otvorenom. Olujić se prisjetio i novinarske karijere Lazanskog. "Miroslav Lazanski je u vrijeme Jugoslavije živio u Zagrebu i bio je povlašten kao novinar jer je bio profesionalni promidžbenjak i provokator kako SFRJ-a tako JNA. Očito je radio za vojnu obavještajnu službu KOS, jer je u to vrijeme bio povlašten za intervjue koje je vodio sa vrhom JNA i SSNO", istaknuo je. Naveo je i Lazanskijev najistančaniji novinarski rad. "Ono što je zanimljivo je to da je on taj koji je najviše publicirao navodni razgovor pokojnog generala Martiga Špegelja s dvojicom 'oficira' JNA, kada ih je navodno Špegelj poučavao kako na vrata stanova 'oficira' JNA treba pozvoniti, a kad se vrata otvore pucati bez pitanja. To je bila podvala upravo KOS-a, a koju laž je publicirao upravo sinoćnji gost HRT-a", rekao je otvoreno Olujić. Zagrebački odvjetnik se osvrnuo na život ratnog huškača u Srbiji. "Ono što je još gore jest činjenica da je Miroslav Lazanski u medijima u Srbiji podupro laž Vjekoslava Radovića, šefa promidžbe Šešeljevih radikala, da su Hrvati u vukovarskoj bolnici zaklali četrdeset srpskih beba. I zbog te laži Miroslava Lazanskog mnogi su Hrvati bez ikakve krivnje zaklani u Vukovaru i drugdje", podsjetio je Olujić te dodao: "Poslije se Radović, kojem je mati Hrvatica, ispričavao da su ga prevarili, ali to je učinio tek nakon Miloševićeva pada. Lazanski se nizašto nije ispričao", naglasio je. Olujić se dotaknuo i sinoćnjih tema Otvorenog među kojima je bila i regionalna utrka u naoružavanju. "Hrvatska te rakete nabavlja isključivo kao članica NATO-a, a nikako u svom partikularnom interesu. Rakete su predugomentne, one ne mogu poslužiti ni u kakvoj borbi protiv Srbije", komentirao je i dodao: "Druga su tema navođene rakete koje opet ne mogu djelovati bez NATO-ve obavještajne potpore, pa se očito vidi da ovdje Vučić, predsjednik vlade Srbije radi za Rusiju, a glumi prozapadnu orijentaciju", zaključio je za direktno.hr Olujić.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.