Olujić o Ostojiću: Sila SDP-a na vlasti širila se strahom i karijerizmom

04.03.2016. 10:44:25

Mislim da svaki službeno formulirani utjecaj državnog dužnosnika u takvoj djelatnosti valja najstrože u duhu kaznenog zakona kažnjavati, rekao je Olujić Odlaskom Ranka Ostojića s čelnog mjesta Ministarstva unutarnjih poslova, počele su na vidjelo izlaziti kriminalne radnje. Mada se vlast promijenila, na ključnim pozicijama u Ravnateljstvu, PNUSKOK-u, Prometnoj, Mobilnoj još sjede isti ljudi Podsjetimo, 31. ožujka 2015. Ostojićeva supruga i majka njegova dva sina Ana počinila je prekršaj u Splitu. Kako je portal direktno.hr već pisao krajem veljače te objavio svjedočanstvo visokopozicioniranog policajca, koji tvrdi da ga je morao pisati prigovor odnosno žalbu za suprugu tadašnjeg ministra Ranka Ostojića, Anu Ostojić, koja je imala prometnu nesreću u Splitu. I to dvije verzije prigovora, a obje su je trebale 'spasiti' od kazne u iznosu od 5.000,00 kuna i oduzimanja vozačke dozvole. Za komentar pitali smo bivšeg glavnog državnog odvjetnika Željka Olujića. "Kada vam komunisti osvoje vlast u državi prvo im je da tu državu opljačkaju. Zato su Marx i Lenjin demokraciju prihvaćali kao sredstvo borbe nazivajući je parlamentarnim kretenizmom", jasan je bio. Nastavio je komentarom na aferu supruge bivšeg ministra unutarnjih poslova. "Sad se pojavila afera sa suprugom bivšeg ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića, trebala je platiti nekakvu novčanu kaznu, a onda je tu kaznu njen dragi suprug Ostojić putem svojih veza navodno ukinuo. Ako je to istina mislim da nije samo riječ o staljinističkom duhu Ranka Ostojića već zapravo o sustavu mišljenja i ponašana širokog kruga državnih službenika koji, ili iz interesa ili iz partijske odanosti, ili jednostavno iz straha prigibaju glave i poštivaju naloge onih koji za te naloge nemaju ovlasti", naglasio je Olujić. Istaknuo je što je van ovlasti čelnika MUP-a. "Ministar unutarnjih poslova nema takve kazne ukidati, ali se sila SDP-a na vlasti širila kako strahom tako i karijerizmom", dodao je. Nastavio je analizom kaznenog zakona. "Mislim da svaki službeno formulirani utjecaj državnog dužnosnika u takvoj djelatnosti valja najstrože u duhu kaznenog zakona kažnjavati. Po našem KZ-u veliki je izbor zakonskih članaka po kojima bi se zbog osnovane sumnje Ranka Ostojića moglo kazneno procesuirati ako je počinio to djelo", rekao je bivši glavni državni odvjetnik. Naveo je veliki luk pod koji se može navedena afera navesti kao kazneno djelo. "Oni vam idu od trgovine utjecajem do zlouporabe službene dužnosti. Ovisno naravno o tome kako i na koji način je to kazneno djelo eventualno počinio. Smatram da je to svakako korupcija. Za Ranka Ostojića se znalo da je blizak Zoranu Milanoviću, tko zna koliko novih spoznaja o zlouporabama vlasti ćemo saznati", istaknuo je. "Za Ranka Ostojića ne može se doduše reći da je Milanovićeva desna ruka, Ranko Ostojić je Milanovićeva lijeva ruka, a u Hrvatskoj je poznata ona izreka: 'lijeva ruka, desni džep'", zaključio je Olujić za direktno.hr.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.