ONI SU BRANILI GOSPIĆ I OKOLICU: Obljetnica osnutka 118. brigade ZNG

23.08.2017. 16:48:31

Prva organizirana vojna postrojba koja je branila Gospić i  okolicu  u Domovinskom ratu bila je  25. satnija Zbora narodne garde...

Prva organizirana vojna postrojba koja je branila Gospić i  okolicu  u Domovinskom ratu bila je  25. satnija Zbora narodne garde.

Ova šačica hrabrih ljudi uskoro je prerasla u 118. brigadu ZNG. Sve započelo postrojavanjem  25. kolovoza 1991. na prostoru stočne tržnice u Gospiću. Ovoga petka, 25. kolovoza obilježava se 26. obljetnica ustrojavanja i formiranja 118. brigade ZNG.
Predsjednik Kluba branitelja 118. brigade ZNG Gospić Pajo Brkljačić uputio je medijima poziv za praćenjem ove obljetnice. U petak od 11 sati u katedrali Navještenja blažene djevice Marije održat će se sveta misa zadušnica za 73 poginula pripadnika ove postrojbe. Nakon mise koju  će predvoditi vlč. Stjepan Zeba, od 12 sati održat će se polaganje vijenaca i paljenje svijeće kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata, kao  i kod spomen-biste prvog hrvatskog predsjednika Dr. Franje Tuđmana.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.