OPASNA OLUJA PRIJETI HRVATSKOJ

25.06.2017. 11:23:27

OPASNA OLUJA PRIJETI HRVATSKOJ Meteorolozi izdali niz upozorenja zbog mogućeg izraženijeg nevremena, sljedećeg tjedna nastavak toplinskog vala
Nakon nekoliko dana paklenih vrućina, koje su povremeno u pojedinim dijelovima države prekidala olujna nevremena, u nedjelju nas, prema najnovijoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, u većini krajeva očekuje promjenljivo oblačno ponegdje s kišom i pljuskovima s grmljavinom koji mogu biti izraženi, a najčešće se očekuju poslijepodne i navečer. Najviše sunčanog vremena bit će u Dalmaciji. Vjetar većinom slab, mjestimice umjeren jugozapadni i jugoistočni. Vruće s najvišom dnevnom temperaturom zraka uglavnom od 29 do 34 °C. DHMZ je putem Meteoalarma izdao niz upozorenja zbog mogućeg izraženijeg grmljavinskog nevremena koje bi, kako se navodi, moglo biti praćeno i bujičnim poplavama. Za sjeverozapadni dio unutrašnjosti te Slavoniju i Baranju na snazi je narančasta uzbuna koja upućuje na 'opasne' vremenske uvjete. Za cijelu Hrvatsku na snazi je i žuta uzbuna zbog izrazito visokih temperatura zraka. Alarm žute boje upućuje na 'potencijalno opasne' vremenske uvjete.
U ponedjeljak djelomice ili pretežno sunčano, a uz više oblaka u noći će još biti lokalnih pljuskova i grmljavine. Vjetar većinom slab, u istočnim krajevima do umjeren sjeverozapadni, a na Jadranu slab do umjeren uglavnom sjverozapadni i zapadni, u početku na sjevernom dijelu i bura. Najniža jutarnja temperatura uglavnom od 15 do 20, a na Jadranu od 19 do 25 °C. Najviša dnevna od 27 do 32 °C. U nastavku tjedna ponovno sve toplije, uz temperature zraka koje će posvuda biti iznad 30 Celzijevih stupnjeva, a u unutrašnjosti nerijetko i iznad 35 Celzijevih stupnjeva. No, sljedeći nas vikend, prema dugoročnoj DHMZ-ovoj prognozi, očekuje radikalna promjena. Sa zapada stiže jače naoblačenje koje će uz kišu donijeti i osjetno zahladnjenje pa se, primjerice, prema trenutnim prognozama, u Zagrebu očekuje najviša dnevna temperatura od samo 20 stupnjeva.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.