Općina Tovarnik zamolila Ured predsjednika neka uruči pronađena odličja

20.07.2013. 10:10:11

Nakon što je prošlog tjedna prilikom ličenja općinskih prostorija u Tovarniku, u uredu donačelnika pronađena kutija s odličjima za rodbinu poginulih branitelja koji su tu stajala nepodijeljena od 1998. , donačelnica općine, Ruža Veselčić Šijaković je uputila dopis Uredu predsjednika Ive Josipovića u kojemu moli da on ili netko koga on ovlasti, uruči posthumno odličja roditeljima i rodbini poginulih makar i nakon 15 godina. U dopisu se navodi kako je nakon promjene vlasti u općini Tovarnik, koju je do nedavno obnašao HDZ, a od lokalnih izbora je na vlasti neovisna lista kandidata, pronađeno 17 odličja za poginule branitelje Ilače i Tovarnika. - Među odličjima su Red Zrinskog i Frankopana, Red hrvatskog trolista, Red hrvatskog križa, Red hrvatskog pletera i 12 odluka o odlikovanju. Sve to je poslano iz Ureda predsjednika Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana 28. svibnja 1996. a preuzeo je bivši djelatnik općine Ivica Pinjuh 3. rujna 1998. Druga odličja su podijeljena, a ostalo je 17 koja nisu nikada podijeljena roditeljima i rodbini pokojnih branitelja. Poštovani, želimo Vas zamoliti da nakon 17 godina Vi ili netko u Vaše ime ispravi ovaj veliki propust koji se dogodio u našoj Općini i svečano uruči odlikovanja roditeljima pokojnih branitelja - navodi u pismu donačelnica općine Tovarnik i dodaje kako će termin nakando dogovoriti i utvrditi ovisno u obvezama predsjednika Josipovića, a Općina će obavjestiti roditelje i rodbinu o datumu uručenja. U pismu se dodaje kako su o ovom slučaju izvjetili i Ministarstvo hrvatskih branitelja. (mf VLM).

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.