OPREZ! OPASNA PLAŽA U HRVATSKOJ: Djeca nakon kupanja trpe proljev, povraćanje i visoku temperaturu

17.08.2021. 18:00:00

Klenovica, malo turističko mjesto koje se smjestilo između Senja i Novog Vinodolskog, ima jednu od najopasnijih plaža u cijeloj Hrvatskoj. Zbog mora koje je drastično zagađeno fekalijama, razboljela se cijela plaža.

Nakon dana na plaži probavne smetnje, proljev i povraćanje te visoka temperatura normalna su pojava u većine djece te su roditelji primorani pronaći čistu plažu kako bi zaštitili zdravlje svoje djece.

Čitateljica navodi da je najveći problem u kampu koji se proširio za  500 posto, ali kanalizacija je u međuvremenu ostala ista, te svi plivaju u fekalijama. O problemima su upozorili i Tomislava Cvitkovića, gradonačelnika Novog Vinodolskog, koji je došao u obilazak. 

Svakodnevno prijavljuju smrad

Na upit o zagađenju gradonačelnik govori kako je primio pritužbe stanovnika o prljavštini u moru, ali smatra da navedene mrlje treba analizirati i vidjeti radi li se o kanalizaciji ili kakvom drugom onečišćenju. Stanovnicima je rekao da se jave kada se pojavi mrlja kako bi mogli reagirati.

Užasava i priča jednog čitatelja čija je supruga s djecom bila prošli tjedan na odmoru u Klenovici, da bi nakon povratka prošlog petka u svih nastupili teški probavni problemi.

Pokušavši saznati o čemu je riječ, doznao je da je puno domaćeg stanovništva, čija se djeca tamo kupaju, kao i turista, oboljelo od sličnih teških probavnih simptoma.

Svakodnevno se prijavljuje neugodan smrad i odvratno more uz samu plažu koja je slovila kao čista, a more kao iznimno bistro.

Rade Zdrilić, vlasnik tvrtke Luje d.d., u čijem je vlasništvu i Kamp Klenovica ističe kako kamp ima kategorizaciju Ministarstva turizma prema kojoj broj predviđenih, planiranih i dozvoljenih kampera iznosi 1.881 gost. Kako su ove godine najveći broj turista zabilježili 9. kolovoza kada su imali 1.036 gostiju Zdrilić govori da proširenja od 500 posto nema. 

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Ivana Jurišić/Foto: Grga Jelavić/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.