OREŠKOVIĆ NAPAO HAŠKI SUD: Vi ste oruđe velikosrpske politike, vraćajte nam hercegbosansku šestorku!

01.04.2016. 08:58:27

Hrvatski premijer Tihomir Orešković danas je održao tiskovnu konferenciju na kojoj je neočekivano žestoko napao Haški sud povodom jučerašnje oslobađajuće presude četničkom vojvodi Vojislavu Šešelju. Orešković je na odmah početku konferencije utvrdio da je oslobađajuća presuda Šešelju kap koja je prelila čašu te nešto zbog čega je Hrvatska prisiljena povući odlučne i radikalne poteze. “Od danas Hrvatska više ne priznaje Haški sud, ne priznaje niti jednu presudu toga suda, a sve veze Republike Hrvatske s Haškim sudom od danas su raskinute”, poručio je Orešković. Uz obznanu raskidanja veza s Haškim sudom, Orešković je od Haškog suda zatražio da odmah pusti hrvatske generale koji se još uvijek nalaze u Haagu. “Tražimo da se hercegbosanska šestorka odmah pusti na slobodu – bez odgađanja, bez rasprave.” Orešković se zatim počeo izravno obraćati Haškom sudu: “Vjerovali smo vam, uzdali smo se u vas, mislili smo da ste sud istine i pravde. No, prevarili smo se. Jučerašnjom presudom samo ste dokazali ono što su mi mnogi Hrvati govorili, a ja nisam htio u to vjerovati. Vi ste ništa drugo već obično oruđe velikosrpske politike koje za jedini cilj ima obezvrijediti naš Domovinski rat, a opravdati i rehabilitirati velikosrpsku politiku na međunarodnoj sceni”, poručio je Orešković Haškom sudu. Orešković je zatim otkrio i saznanja hrvatske tajne službe o sucu koji je donio oslobađajuću presudu Šešelju. “Dužnost mi je hrvatsku i svjetsku javnost obavijestiti o pouzdanim saznanjima hrvatske tajne službe. Sudac Jean-Claude Antonetti je srpski agent kojeg je angažirala Srpska akademija nauke i umetnosti (SANU) u sklopu ostvarenja Memoranduma 2, tj. specijalnog rata protiv Hrvatske. Nekima se to čini kao teorija zavjere, no to je gola istina.” Orešković je konferenciju završio u vrlo žestokom tonu poručujući četnicima da nikada neće ostvariti ono što su naumili. “Ja sam Hrvat i ponosni Ličanin, a Ličani su uvijek znali kako se nositi s četnicima. Poručujem četnicima da im ovo neće proći! No way!”

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.