ORGANIZIRAJU PROSVJED Sportski klubovi zbog mjera na rubu propasti: ‘Ne smijemo raditi, a država nam ne da nikakvu potporu‘

20.02.2021. 15:56:00

Prema nekim procjenama, samo u Zagrebu u različitim taekwondo klubovima trenira oko 20.000 djece. 

Hrvatski taekwondo savez organizira veliko javno okupljanje kako bi poslali poruku Nacionalnom stožeru civilne zaštite I Vladi kako je krajnje vrijeme da mladima dopuste treniranje.

Na okupljanje koje će se održati u nedjelju, 21. veljače u 11 sati ispred Muzeja suvremene umjetnosti (Avenija Dubrovnik 17) pozvani su treneri, sportaši I roditelji kako bi zajednički poslali poruku.

Nacionalni stožer je prije tjedan dana dopustio otvaranje teretana, fitness centara, kockarnica I kladionica, ali je ostavio zatvorene sportske klubove. Ovom odlukom klubovima, posebno onima u kojima se, poput taekwondoa, treninzi trebaju održavati u dvoranama nanesena je velika šteta, i to višestruka. 

Kako su klubovi neprofitne organizacije, od Vlade nisu dobivali nikakvu potporu za vrijeme dok nisu mogli raditi, a kako nema treninga, nema ni prihoda od članarina, ali im je ostala obaveza plaćanja režijskih troškova, vrlo često najma dvorana, računovodstva I ostalog. Dio sportskih klubova zbog dugotrajnosti ovakve situacije biti će prisiljen trajno zatvoriti vrata. Najveća šteta je za djecu koja se ne mogu baviti sportom. Budući da zabrana treniranja traje dugo, mnogo djece se više neće vratiti treningu kad se dvorane jednog dana otvore jer su izgubili naviku I motivaciju.

Prema nekim procjenama, samo u Zagrebu u različitim taekwondo klubovima trenira oko 20.000 djece.

Izvor: Jutarnji list

Izvorni autor: Ivanka Toma/Foto: Željko Puhovski/ CROPIX

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.