Osiječanka pronašla oružje, eksploziv i streljivo

20.04.2020. 15:46:00

Prilikom čišćenja kuće i okolnog zemljišta 38-godišnja Osječanka pronašla je veću količinu oružja, eksploziva i streljiva, što je uklonjeno policijskom intervencijom, izvijestila je u ponedjeljak osječko-baranjska policija.

Osječanka je pronašla i dragovoljno predala protuoklopnu minu TMA 3, tri projektila za protuzračni top kalibra 20 milimetara, sedam ručnih bombi M75, jednu ručnu bombu M50 P3, pušku ručne izrade kalibra16 milimetara, jednu kuburu ručne izrade, jednu pušku M48 i jednu strojnicu NET648.

Policiji je predala i više od 1.700 komada različitoga streljiva te 32 lovačke patrone, priopćila je Policijska uprava osječko-baranjska, ne navodeći lokaciju pronalaska oružja i streljiva.

Službenik za protueksplozijsku zaštitu osječko-baranjske PU na siguran je način uklonio pronađena minsko-eksplozivna sredstva.

Građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, policija poziva da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Upozoravaju također da takva sredstva ne donose u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja, već da o namjeri predaje obavijeste policiju, čiji će službenici u civilu na siguran način preuzeti opasna sredstva.

(Hina) xivuc ysp

Izvor: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.