OSJEČKI SUCI PREDALI OČITOVANJA! Predsjednik suda otkrio: ’Naravno da ne priznaju da su primili mito’

19.03.2021. 16:41:00

Stegovni postupak protiv osječkih sudaca koji su se družili sa Zdravkom Mamićem iako se na tom sudu vodio postupak protiv njega, pokrenuo je predsjednik Županijskog suda, Zvonko Vrban.

Postupak je točnije pokrenut protiv Zvonke Vekića i Darka Krušlina koji su po tom pitanju dostavili i očitovanja o slučaju. Ista su proslijeđena ministarstvu pravosuđa, predsjedniku Vrhovnog suda i Državnom sudbenom vijeću.

Kako navodi Vrban, u očitovanjima dakako ne priznaju da su primili mito te predstavljaju svoje viđenje druženja s Mamićem, a sam predsjednik suda tražio ih je da dodatno razjasne okolnosti susreta s Mamićem te da pojasne optužbe o mitu. 

Ističe naposljetku kako će o navedenim okolnostima odluku donijeti onaj tko bude trebao odlučivati o tom jesu li počinili stegovna dijela ili nisu.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: M.V./Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.