Osma obljetnica odlaska Zvonka Bušića: Postat će veliki autoritet, kao što bijaše Starčević u 19. stoljeću, Radić u 20. i Stepinac u svakom stoljeću!

01.09.2021. 16:19:00

Život stvara autoritete. Oni se ne biraju. Njihov život je put za druge. Taj put za druge je autoritet koji se slijedi!

Njihov autoritet dolazi iz njihove snage, a njihova snaga iz njihova Duha. Stoga su spremni na nemoguće, učiniti najviše, prijeći najdalje, izdržati najduže, tražiti moralno najviše, čeznuti za istinom najgorljivije…

Privatni album

Takav autoritet ima ime: Zvonko Bušić. Njegov zatvorski broj 03941-158 postat će broj pobjede. Što vrijeme dalje odmiče postat će veliki autoritet, kao što bijaše Starčević u 19. stoljeću, Radić u 20. i Stepinac u svakom stoljeću! Tako će i Zvonko.

Njegovih 11,639 dana zatvora za slobodu i čast svog hrvatskog naroda ostaju upisani u naraštaje koji dolaze, u kamen koji ostaje, u povijest koja se piše i u vjeri koja ne malaksa.

Istražite mu život, pitajte o njegovu putu, čitajte njegove misli i slijedite njegov idealizam za Hrvatsku. Bit ćete onda i vi na putu koji vrijedi i ostaje na vijeke! Na putu idealista koji čežnju pretvaraju u stvarnost, Duh u snagu i sužanjstvo u slobodu!

Izvor: dijaspora.hr

Izvorni autor: fra Jozo Grbeš/Foto: privatni album

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.